FORBRUKERTEKNOLOGI

Stadig flere velger Windows-mobiler

Tall fra Microsoft tilsier at salget av Windows-baserte mobiler endelig begynner å spise ordentlige markedsandeler.

23. okt. 2006 - 12:18

Microsoft dominerer skrivebordet, men foreløpig ikke lommene. Selskapet har forsøkt å få folk til å kjøpe mobiler med mini-versjonen av Windows i mange år, men først nå begynner salget virkelig å flytte på seg.

Microsoft røper nå at tallene viser at det globale salget vil doble seg i år. I fjor ble det solgt rundt 6 millioner mobiler med Windows CE, noe som altså vil ende opp på rundt 12 millioner mobiler i år.

Dette forteller Peter Knook, sjef for Microsoft Mobile-divisjon til tyske Euro am Sonntag.

Og Microsoft er dristige nok til å spå at denne doblingen vil fortsette de neste årene fremover.

Dette er veldig gode nyheter for Microsoft. Windows-utstyrte mobiler har vært værte trege og dyre, men de siste årene er det særlig taiwanske HTC (tidligere Qtek) som har fått fart på salget.

Stemmer Microsofts tall, spiser Microsoft markedsandeler. Det er bare de mest avanserte mobilene som har et ekte operativsystem og Symbian er størst. Nokia er den største eieren i engelske Symbian.

Symbian har i dag omtrent halve markedet. I tillegg til Microsoft har også RIM Blackberry-enhetene en stor markedsandel og var i 2005 like store som Rim.

Hvem Microsoft stjeler kunder fra eller om selskapet klarer å få flere eiere av enklere mobiler til å kjøpe mer avanserte modeller er ikke klart.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.