Stadig flere vil på tynnklientfest

Fire uker før start er det klart at Thinpower 2005 vil slå fjorårets deltakerrekord med god margin.

Fire uker før start er det klart at Thinpower 2005 vil slå fjorårets deltakerrekord med god margin.

Årets store norske tynnklientarrangement Thinpower 2005 starter 11. mai. I fjor ble det satt rekord med 480 deltakere og 30 på venteliste.

– I år har vi utvidet kapasiteten til 600 plasser. Vi har 415 påmeldinger allerede. Det er enda bedre enn vi hadde turt å håpe på, sier Line Kringen i arrangørselskapet Commaxx.

Selv om de aller fleste fortsetter å kjøpe PC-er, er Norge stadig et europeisk utstillingsvindu for tynnklientløsninger. Vårens to dager lange Thinpower-arrangement er et forum der brukere og interesserte kan møtes og utveksle erfaringer, og få en innføring i nye produkter.

– Før har vi hatt en konferansedag og en teknisk seminardag. I år har vi fulgt opp tilbakemeldinger vi fikk i fjor, og utvidet konferansedelen til begge dagene.

Citrix bidrar til konferansen ved å sende to toppledere til å lansere hver sin produktnyhet, henholdsvis Access Suite 4.0 og Access Gateway.

– Meta Group innleder konferansen med en analyse av utfordringene innen norsk IT fram til 2010, med vekt på temaer som virtualisering av lagring og servere. Sykehuset Innlandet som i fjor fortalte om omstillingsprosessen de var inne i, kommer også i år for å fortelle om sine erfaringer. De har supplert sitt Citrix-system med en rekke løsninger fra tredjepart, sier Kringen.

Avinor redegjør for sitt originale tynnklientsystem, med 1900 Windows-PC-er fordelt på 46 flyplasser. De bruker tynnklientløsninger for å oppnå det de presenterer som «total kontroll i et Windows-miljø».

På kjendissiden frister Kringen med Douglas Brown, tidligere Citrix-konsulent og i dag tynnklient guru og skribent – Methodology in a Box – og med Softricity-gründer David Greschler. Softricity er en løsning for sentral forsyning og drift av Citrix-servere, som gir langt enklere drift og reduserte kostnader. Løsningen er solgt til flere tynnklientmiljøer i Norge.

Rundt konferansen er det flere utstillere, blant annet fra HP, IBM og Wyse, samt Citrix' norske brukergruppe.

    Les også:

Til toppen