FORBRUKERTEKNOLOGI

Stadig mer innhold for Chromecast

Ikke minst fra norske aktører.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. apr. 2014 - 15:51

Googles tv-pinne, Chromecast, har solgt svært godt siden den ble offisielt lansert i Norge i midten av mars.

– Pågangen etter Chromecast har så å si vært uten sidestykke siden lanseringen og salget tok av umiddelbart etter at vi hadde lagt produktet ut for salg på nett. Vi så raskt at vi ble nødt til å bestille en ny ladning på 40 000 eksemplarer for ikke å gå helt tomme, sa innkjøpsdirektør for Lyd og Bilde i Elkjøp, Andreas Westgaard, i en pressemelding for et par uker siden. Først på dette tidspunktet ble enheten også tilgjengelig i fysiske butikker. Det er nå mange nettbutikker som selger enheten, men en rekke av nettbutikkene selger den for betydelig mer enn den veiledende prisen på 290 kroner.

Fram til begynnelsen av februar var utvalget av applikasjoner som støttet Chromecast svært begrenset. Men siden enheten ble åpnet for alle utviklere, har det dukket opp applikasjoner til Android eller iOS fra en rekke aktører, som enten tilbyr støtte for eget innhold eller tilgang til innhold brukeren skaffer på annet vis. I tillegg gjøres stadig mer innhold tilgjengelig for overføring fra Chrome-nettleseren når tillegget Google Cast Extension er installert.

Dette gjelder også innhold fra norske aktører. I slutten av mars kunngjorde NRK at selskapets video- og radioarkiv er tilgjengelig for Chromecast via Chrome. Foreløpig støttes ikke live-sendinger.

Det finnes også uoffisiell Android-app for visning av NRK via Chromecast.

I begynnelsen av april kunngjorde TV 2 at TV 2 Sumo er tilgjengelig for Chromecast via Chrome, samt i TV 2 Sumo-appen for Android. Det loves støtte i iOS-appen etter hvert.

I dag kunngjorde Beat at musikktjenesten har fått støtte for Chromecast. Også denne er tilgjengelig gjennom Chrome. Men Beat har fått ferdig støtten i iOS-appen først. En Android-versjon skal være rett rundt hjørnet.

Chrome-utvidelsen Videostream for Google Chromecast gjør det mulig å spille av videofiler lagret på en pc eller nettverksdrev via Chromecast, uten å måtte bruke en medieserver. Ny funksjonalitet blir stadig lagt til.

I går kom det en melding om at det skal være mulig å vise presentasjoner via Chromecast, dersom presentasjonene er lagret på Google Disk (Drive). Det er uklart om dette er offisiell og globalt tilgjengelig funksjonalitet, men ifølge tilbakemeldingene på meldingen ser det ut til å fungere for mange.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.