Stadig mer penger til eventyr-investeringer

Amerikanske risikokapitalister blir tilført penger som aldri før. Trass tørke i markedet for Internett- og teknologiaksjer slo investeringer i venturefond alle rekorder i andre kvartal i år.

Amerikanske risikokapitalister gnir seg i hendene, noe de har all grunn til å gjøre. Ifølge en undersøkelse utført av konsulentselskapet PricewaterhouseCoopers har aldri venturefond fått mer penger enn i andre kvartal i år.

For i andre kvartal fikk venturefondene i USA tilført 19,5 milliarder dollar, 170 milliarder norske kroner, i frisk kapital. Det slår alle tidligere rekorder, skriver Financial Times.

Venturefondene vil få inn dobbelt så mye penger i år enn det fondene fikk fra investorer i fjor, estimerer PwC. Det er ventet at hele 70 milliarder dollar, 610 milliarder norske kroner, vil bli investert i venturefond i løpet av år 2000.

Ventureselskaper basert i Silicon Valley tiltrakk seg mest venturekapital. Men venturevirksomheter i Texas, Washington DC og New York kommer med stormskritt etter.

- Det kan være at aksjemarkedet er usikker på økonomien, men det er definitivt ikke venturekapitalistene, sier Tracy Lefteroff, som leder studien som PwC har gjort på venturemarkedet.

Til toppen