BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stadig mer pinlig fusjonsprosess

Nå bør et par lands statsministre ta tak i de virkelige problemene og få kvartetten Hermansen, Kark, Rosengren og Fjærvoll ut av manesjen. Dersom dette er de beste folkene vi kan skaffe for realisering og ledelse av det største norsk-svenske industrielle samarbeid gjennom tidene, så er vi i trøbbel.

Pål Leveraas
18. okt. 1999 - 16:08

Den siste utviklingen i fusjonsprosessen mellom Telenor og Telia fratar de impliserte partene den siste rest av troverdighet. At to aktører hvis felles prislapp anslås til 300 milliarder kroner kan oppføre seg som furtne seksåringer på en internasjonal lekeplass er pinlig.

Uten at jeg vet mer enn deg om hva som faktisk foregår i de departementale korridorer nå, så er det vanskelig å se at den siste krangelen har betydning for annet enn den personlige prestisjen til Kark og Hermansen.

Med minimal respekt å melde: Nå har nivået av infantil lekegrindspolitikk nådd et stadium som bare kan gi én konsekvens. Få disse folkene ut av prosessen, og erstatt dem med folk som kan la fellesskapets beste overskygge egne motiver.

Hele prosessen har vært preget av så mange krumspring, intriger og merkelige manøvre at et fusjonert selskap allerede i starten vil måtte være alvorlig skadeskutt. Dermed har et prosjekt som i utgangspunktet var både dristig og visjonært mistet mye av glansen. Nå minner det mest om et internasjonalt rottereir.

Både Kark og Hermansen bør gjøre som Donald: La statstministrene Bondevik og Persson kjøpe en enveis-billett til hver av seg. Destinasjon Langtvekkistan.

Ta med Rosengren og Fjærvoll.

Teletullinger.

Mer av dette slaget?


Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.