BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stadig nye feil i Explorer

Sikkerhetsskandalen rundt Internet Explorer ruller videre. Tre nye feil i Explorer er oppdaget, i tillegg til de tre feilene som ble funnet tidlig i mars. Microsoft har levert en rekke feilfikser, men har innsett at sterkere lut må til. Selskapet har gitt ut en helt ny Explorer, versjon 3.02, som skal bøte på alle problemene.

Jens Kanden
25. mars 1997 - 08:30

Nye feil i Internet Explorer

Sikkerhetsskandalen for Microsofts Internet Explorer går sin ubønnhørlige gang. http://www.microsoft.com/ie/security/update.htm target=new>På Microsofts sikkerhetsnettsted er det nå referert til totalt seks separate sikkerhetsfeil i Internet Explorer. digi:data har omtalt de tre første feilene i en rekke artikler, og siden den gang er det altså oppdaget ytterligere minst tre feil.

Internet Explorer 3.02

Sikkerhetsbristene er så omfattende at alle Explorer-brukere bør http://www.microsoft.com/ie/security/update.htm target=new>besøke Microsofts nettsted for å laste ned Explorer 3.02, en komplett ny utgave av Explorer som Microsoft hevder fikser alle feilene. I tillegg til å rette på sikkerhetsfeilene, inneholder denne en auto-proxy-funksjonalitet - for enklere oppsett av proxy-servere for Explorer. 3.02 har også en oppdatert Internet News og Mail-funskjonen til å varsle brukere før de starter eksekverbare filer som kommer som vedlegg til e-post.

Hvem rammes?

Alle som kjører Explorer 2.0 eller 3.0x under Windows 95 eller NT 4.0 er affektert, selv om man har lastet ned tidligere feilfikser.

Windows 3.1- og NT 3.51-brukere er ikke rammet av problemene. Mac-brukere er ikke rammet av disse feilene, men er rammet av en Java-relatert feil, som det finnes en fiks for. Det er bare den engelske versjonen av 3.02 som er tilgjengelig. Internasjonale versjoner kommer om kort tid, i henhold til Microsoft.

Nytt sikkerhetsproblem med Windows NT Server

I tillegg til disse problemene jobber Microsoft med et nytt problem relatert til sikkerhetsfeil i Windows NT Server.

Explorer 4.0 og Memphis forsinket

Sikkerhetsfeilene forsinker utgivelsen av Internet Explorer 4.0 som, noe forsinket, ventes å komme i offentlig beta i månedsskiftet mars/april, og i kommersiell utgave midtsommers. Forsinkelsen i Explorer 4.0 forskyver, på sin side, utgivelsen av Memphis - neste utgave av Memphis.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.