Stadig økende mangel på IT-folk

Arbeidsledigheten i IT-bransjen faller videre nedover og øker utfordringene for bransjen.

Stadig økende mangel på IT-folk

Arbeidsledigheten i IT-bransjen faller videre nedover og øker utfordringene for bransjen.

Arbeidsledigheten i IT-bransjen har falt jevnt og trutt over lengre tid, og nedgangen stanser ikke selv om den nå er veldig lav.

NAV har nå kommet med tallene for november og de viser at det nå er registert 1081 arbeidsledige IT-folk. Det er en nedgang fra 1207 i oktober i år og sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på hele 40 prosent.

Dersom nedgangen fortsetter vil vi neste måned kunne se en arbeidsledighet på under 1.000 personer. Under to prosent arbeidsledighet regnes som en grense der man pleier å si at det er blitt mangel på folk.

- 1,5 prosent av arbeidsstokken i IT-bransjen nå er arbeidsledige, sier Stein Langeland, seksjonssjef i NAV til digi.no.

Tilgangstallene er en betegnelse for hvor mange nye stillinger som er registrert i løpet av måneden. I oktober ble det utlyst 1025 nye stillinger, noe som var 56 prosent mer enn i oktober 2005. Antallet nyutlyste stillinger i november er noe lavere.

- Tilgangstallene er på 853. Sammenlignet med november i fjor, er tilgangen 46 prosent høyere nå, sier Langeland til digi.no.

Til toppen