Stadig overproduksjon av PC-minne

Vedvarende overproduksjon bremser den pågående prisøkningen, mener DRAM-analytiker.

Vedvarende overproduksjon bremser den pågående prisøkningen, mener DRAM-analytiker.

Prisene på PC-minnebrikker (obs: brikker inngår i moduler, og det er modulene man kjøper for å sette inn i maskinen) raste nedover i første kvartal i år, for så å stabilisere seg i andre kvartal på rundt 2,40 dollar for en standard minnebrikke til PC – 256 Mb DRAM DDR2-brikke i 400 MHz.

Ifølge analytikerne til DRAMeXchange er dette under lønnsomhetsnivået på 2,60 dollar, og det fleste produsentene tapte penger.

I første halvdel av august gikk prisene noe opp, og analytikerne til iSuppli spådde et nivå på rundt 3,00 dollar ved månedsskiftet.

Tallene til DRAMeXchange viser at man fortsatt er et stykke fra tre dollarnivået, og fra lønnsomhet. På spotmarkedet siste døgn var gjennomsnittsprisen 2,47 dollar, mens kontraktprisen de to siste ukene – for mer langsiktige leveranser – har variert mellom 2,56 dollar og 2,82 dollar.

I en prognose fra DRAMeXchange heter det at minneprisene kan ventes å fortsette å øke moderat, men at prisveksten vil bremses av vedvarende overproduksjon. Analysen anslår spriket mellom tilbud og etterspørsel til gjennomsnittlig 4,4 prosentpoeng. I september antas leverandørene å selge mellom 8 og 9 prosent mer enn i august.

    Les også:

Til toppen