FORBRUKERTEKNOLOGI

Stadig større minnekort til mobiler

SanDisk kommer snart med microSDHC-minnekort som rommer dobbelt så mye som dagens.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. juni 2007 - 11:36

Svært mange mobiltelefoner benytter i dag flashminnekort av typen microSD. Disse leveres med en lagringskapasitet på inntil 2 GB. En mer moderne type, microSDHC, støttes av en del nyere mobiltelefoner. microSDHC-spesifikasjonen støtter kort med inntil 32 GB lagringskapasitet, men foreløpig ser det ikke ut til at noen kan levere større kort enn 4 GB.

I går annonserte derimot SanDisk at selskapet i løpet av året vil lansere microSDHC-kort med henholdsvis 6 og 8 GB lagringskapasitet. Selskapets har startet testproduksjon av kortene nå.

    Les også:

Ingen informasjon om hva kortene vil koste, er blitt oppgitt, men 4 GB kortene til SanDisk koster i Norge drøyt 500 kroner. Dette er riktignok snakk om Class 2-kort, som er begrenset til lavere lese- og skrivehastigheter enn de kommende kortene, som skal støtte SD Speed Class 4.

Class 4 betyr at kortene må støtte overføringshastigheter, i begge retninger, på minst 4 megabytes per sekund. Kort i den raskeste klassen, Class 6, skal støtte hastigheter på minst 6 MB/sek.

Også Samsung har annonsert planer om å lansere microSDHC-kort, men disse planene skal ha gått ut på å slippe kortene på markedet først i midten av 2008.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.