BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stadig større utvalg av prosessorer

Intel har nå kommet med en raskere utgave av Celeron. I tillegg ventes en 450 MHz utgave av Pentium II å komme i løpet av få uker.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. juni 1998 - 12:32

Intels raskeste prosessor er nå Pentium II 400 MHz. Ifølge Reuters vil selskapet trolig lansere en 450 MHz-utgave av denne prosessoren i løpet av få uker. Kilden til dette er Gordon Casey, direktør for investor-relasjoner hos Intel, som fortalte dette under en investorkonferanse nylig. I tilfelle dette stemmer, kommer prosessoren på markedet nesten et halvt år før det som tidligere var forventet.

Celeron har nå også kommet i en 300 MHz-utgave. Denne skal ifølge Intel gi 6 prosent bedre heltallsytelse og 11 prosent bedre flyttallsytelse enn 266 MHz-utgaven. Heller ikke den nye utgaven vil ha sekundært hurtigminne.

Casey forteller til Reuters at salget av Celeron har god progresjon, og at blant annet IBM har lansert en PC-modell basert på prosessoren.

Mange spør seg om hvorfor man skal kjøpe Celeron når det har vist seg at den ikke har særlig bedre ytelse enn en kjapp Pentium MMX-prosessor. Den eneste fornuftige grunnen vi kan forestille oss, er at kjøperen ønsker å ha muligheten til å oppgradere til Pentium II ved en senere anledning, uten å måtte bytte hovedkort. For Celeron og Pentium II er begge basert på Slot 1-grensesnittet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.