RESULTATERFINANS

Ståhei rundt nytt rykte om Yahoo og Microsoft

En analytiker vil ikke bekrefte at han skal ha sagt at en avtale er «nært forestående».

17. juli 2009 - 13:25

Ifølge blogger Douglas McIntyre på 247wallst.com skal analytiker William Morrison i ThinkEquity ha informert kunder om at en avtale mellom Microsoft og Yahoo skal være «nært forestående».

Avtalen skal på et eller annet vis knytte sammen søketjenestene til Microsoft og Yahoo. Betalingen til Yahoo skal være 3 milliarder dollar kontant, 110 prosent av omsetningen de to første årene, og 90 prosent av omsetningen det tredje året.

ThinkEquity har nektet å kommentere påstandene til Morrison.

Blogger Eric Savitz på den mer kjente Barrons.com synes dette er rart, siden Morrison dagen før hadde sirkulert et notat der han påsto at sannsynligheten for en omfattende avtale mellom Microsoft og Yahoo minker. Dette er forøvrig en oppfatning som deles av mange andre.

Savitz sier han utvekslet e-postmeldinger med Morrison om dette, uten å få noe klart svar.

Utvekslingen mellom Savitz og Morrison har ført til en debatt på pulse.alacra.com.

Der er det for øvrig en kort biografi av Morrison. Det framgår blant annet at han har en «siterbarhets rating» («quotability rating») på to av fem mulige stjerner. Troverdigheten er altså kanskje ikke helt på topp.

Det kan likevel være noe i ryktet. En tredje blogger, Kara Swisher på Boomtown-avdelingen i All Things Digital, skriver at nøkkelpersoner hos Microsoft har fløyet til Silicon Valley, angivelig for å løse opp i de siste hindringene mot en avtale mellom Yahoo og Microsoft innen både søk og annonsering.

Microsofts toppsjef Steve Ballmer er ikke blant de flygende, selv om han skal være «dypt involvert» i samtalene.

Swisher skriver at hun har sondert rundt omkring, og fått ulike gjengivelser av hva slags avtale som kan være på trappene. Alle omfatter overføring av milliardbeløp fra Microsoft til Yahoo. Hun viser til meldingen på 247wallst.com, men sier at en av hennes kilder advarer mot å bruken ordene «nært forestående», selv om vedkommende er mer sikker enn på lenge om at det kan komme en avtale.

Verken Microsoft eller Yahoo vil kommentere påstandene.

Swisher tror en avklaring kanskje kan komme over helgen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.