BEDRIFTSTEKNOLOGI

Standarden trenger ikke hete Java

Dersom programmeringsspråket Java blir ISO-standard, vil den resulterende spesifikasjonen trolig gi slipp på javanavnet, melder Sun Microsystems.

Liv Torild Mytting
17. juli 1997 - 13:11

Medlemslandene i ISOs tekniske komité, JCT 1, har avgitt sine "nei med kommentarer" og "ja med kommentarer" til Sun Microsystems forespørsel om å få legge frem Java som standard i ISO. At varemerket Java fra Sun skal beholde javanavnet også som standard, har vært en av flere ting medlemmene har kommentert.

En uttalelse fra Sun Microsystems onsdag bekrefter at de er villige til å gi opp navnet for å få språket inn som ISO-standard.

- Det er en spenning mellom javanavnet som varemerke og som en standard for en spesifikasjon, sier Jim Mitchell, visepresident for teknologi og arkitektur i JavaSoft, Sun Microsystems javadivisjon, til Communications Week. Videre sier han at Java er et varemerke og det vil det forbli under eksklusiv kontroll av Sun, mens en eventuell javastandard kan få et helt annet nummer.

- Det er andre ting som bare er kjent via standardnummeret, som for eksempel IEEE 802.3 (ethernet) eller ISO 9000 (kvalitetssikring), og jeg tror at noe sånt også vil skje med Java, sier han.

Sun får to måneder på seg fra 21. juli til å modifisere sitt forslag i henhold til de kommentarene som har kommet inn. 45 dager etter dette, dvs. i begynnelsen av november, vil komitéen foreta en endelig avgjørelse. Resultatet vil ikke bli offentliggjort til andre enn Sun og medlemmene av ISOs JCT 1-komité. I den foreløpige avstemmingen har både Norge og USA stemt nei. Ifølge Inforworld Electric skal også Østerrike og Frankrike ha stemt forslaget ned, mens Sveits skal ha sagt ja. Hva andre land har stemt er ikke kjent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.