RESULTATERFINANS

Standardminne-priser i fritt fall

Prisene på standardminne har de siste dagene falt med inntil 25 prosent. Sviktende desembersalg og krisen i sørøst Asia er i følge norske distributører hovedårsaken til fallet.

Eirik Flaa
12. des. 1997 - 15:43

Prisfallet på standardminne som omsettes på spotmarkedet, har akselerert i 1997. Minnefabrikkene i Sørøst-Asia har holdt et svært høyt produksjonsnivå, og den tøffe konkurransen har tvunget prisene ned på en tidel av det prisen var ved inngangen av året.

De siste ukene, og spesielt siste uka, har fallet vært dramatisk.

- Prisene har falt dag for dag i hele år, men de siste dagene har fallet akselerert, sier minneansvarlig hos Santech Micro Group, Christian Halvorsen, til digi.no.

Halvorsen kan fortelle at større partier av 16 MB EDO-brikker selges til forhandler i stykkpriser helt ned i 165 kroner.

Innkjøpssjef på minne i Computer 2000, Jon Aspholm, mener mye av årsaken til det sterke prisfallet de siste dagene skyldes klokkertro på desember som den store salgsmåneden.

- Tidligere har desember vært den beste måneden for dataindustrien. Nå ser det ut til at dette bildet endres og at salget jevnes ut gjennom året. I år ser det ut som om november blir beste måneden, sier Aspholm. Han legger til at også teknologiske og makroøkonomiske faktorer har påvirket prisene.

- For det første er man i ferd med å gå over til nye generasjoner 168-pins minne. I tillegg til kommer den økonomiske krisen i Asia, sier han.

Aspholm mener det er en riktig vurdering at prisene de siste dagene har falt med 25 prosent, slik administrerende direktør hos PC-produsenten Rask Engros, Hugo Rask Jensen, hevder.

- I følge vår leverandør i Asia har den økonomiske situasjonen gitt et prisfall på 25 prosent på tre dager; sier Rask Jensen til digi.no.

Distributørene digi.no har snakket med, understreker at det tar et par dager før spotprisene på minne i Sørøst-Asia forplanter seg til Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.