Står i kø for å høre om hjelp fra India

Står i kø for å høre om hjelp fra India

Norske bedrifter har hittil vært forsiktig med offshoring, men nå står de i kø for forhøre seg med Capgeminis indiske sjef, Baru Rao.

Norske næringsliv og offentlig sektor har hittil vært veldig forsiktig med å sette vekk IT-jobber til lavkost-land som India, Baltikum og Polen. Men nå ser det ut til å begynne å løsne, det røper nå det store konsulentselskapet Capgemini.

digi.no skrev i fjor at den nye sjefen for Capgemini Norges, svensken Kjell Ulmfeldt spådde at 2006 ville bli det store offshoring-året i Norge. Han vet hva snakker om, i Sverige er bruken av lavkost-land svært utbredt og Sverige ligger 2-3 år foran Norge.

Capgemini har som andre de store konsulentselskapene store kontorer en rekke steder i India, og deres indiske toppsjef, Baru S. Rao, forteller at Sverige sammen med England og Benelux-landene ligger lengst fremme i Europa. Han mener at Norge og Danmark nå girer opp kraftig. Capgemini har totalt 6000 ansatte i India.

- Norsk økonomi er sterk og dere har en stor mangel på IT-folk, hører jeg. I de møtene jeg har hatt er det lite frykt for hva som skal skje med IT-staben, et ankepunkt vi ofte møter i andre europeiske land, forteller Rao til digi.no.

Rao er på besøk i Norge og etter hvert forteller han om en enorm interesse fra norske bedrifter og en del offentlige organisasjoner.

I løpet av et fire dager langt besøk skal Rao møte over 100 eksisterende og mulige kunder som ønsker informasjon om hjelp fra India. Bare i løpet av gårsdagen får digi.no fikk møte Rao, hadde han hatt en-til-en-møter med 15 kunder i Oslo.

I møtene med norske kunder, er tilgang til folk og kunne få gjennomført prosjekter, ikke pris, som er det store temaet, forteller Rao.

Capgemini-sjefen skal så videre til olje/gass-bransjen i Stavanger, og så til Bergen og Trondheim.

På spørsmål hva kunder ønsker hjelp med, kommer Rao med et kort og greit svar.

- Det er et stort behov for hjelp på SAP-systemer, kundene vil ha hjelp til implementering og integrasjon, forteller Rao til digi.no.

Rao forteller også at Capgemini India opplever et stort trykk på Java. Kundene til Capgemini, som er stort sett litt større organisasjoner, ber stort sett om utvikling i Java, Microsoft .Net er langt mindre etterspurt.

Til toppen