Står livredde IT-ansatte i kø på Youngstorget?

EL & IT-forbundet melder om kø blant IT-ansatte som vil organisere seg. Per Morten Hoff i IKT-Norge blir provosert av utspillet og sier ryktene om IT-bransjens død er sterkt overdrevet.

"Et stadig trangere jobbmarked i IT-sektoren fører til at nerdene løper om kapp for å organisere seg i EL & IT-forbundet", skriver ITavisen i dag. De siterer NRK Økonominytt som i morges hadde et intervju med leder for EL & IT-forbundets tariffavdeling, Jan Olav Andersen.

- Årsaken er verdifall i IT-selskapene verden over, mener Andersen.

Henvendelsene til forbundet kommer både fra enkeltpersoner med ønske om medlemskap og bedrifter som vil inngå tariffavtaler. I snitt dreier dette seg om en håndfull bedrifter i uken.

Andersen vil ikke gå ut med hvilke bedrifter dette gjelder, men sier det er et bredt spekter. Tidligere har medlemsbasisen i forbundet for det meste bestått av Telenor-ansatte.

- Vi har merket økt pågang og interesse den siste tiden, men vi har fortsatt en lang vei å gå før dette er en gjennomorganisert bransje, sier han til digitoday.no.

Andersen forteller at forbundet har oversendt krav om tariffavtaler til to-tre bedrifter i uken den siste tiden.

For et par år siden var situasjonen en helt annen:
Les digitodays artikkel her: De færreste organiserer seg i IT-bransjen

Per Morten Hoff, generalsekretær i bransjeorganisasjonen IKT-Norge, blir provosert av EL & IT-forbundets utspill.

- Vi har ikke noe imot at folk melder seg inn i LO, men nå ser vi dommedagsprofeter som hopper rundt det de tror er et lik, sier han.

- Ryktene om IT-bransjens død er sterkt overdrevet.

Hoff medgir at det i bransjen har vært en grad av lettsindighet, men han tror likevel at IT-bransjen vil vokse sterkt i årene fremover.

- Det er høyere trykk i bransjen nå enn det har vært på lenge, til tross for at børsene går ned, sier Hoff til digitoday.no.

IKT-Norge ser på utspillene som et ledd i en intern strategi for å øke egen anseelse innad i LO.

Til toppen