BEDRIFTSTEKNOLOGI

StarOffice 6.0 beta klar til nedlasting

Sun har lagt ut prøveutgaven av kontorsuiten StarOffice 6.0 til gratis nedlasting. Viktige nyheter er støtte for filer i XML-format og bedre konvertering fra og til Microsoft-formater.

3. okt. 2001 - 09:46
Sun

Argumentet for å gå over fra Microsoft Office - en av Microsofts viktigste inntekstkilder - til StarOffice, er først og fremst at det er mye å spare, og at de færreste vil savne funksjonalitet. Det kan vises til at bedrifter kan spare flere tusen kroner per bruker, og at utdanningsinstitusjoner kan heller øke maskinparken enn å bruke penger på kostnadskrevende programvare. Det skal ikke være større opplæringskostnader forbundet med StarOffice.

Nye lisensregler fra Microsoft kan gjøre besparelsene enda større for mange organisasjoner. Disse kan opptil doble det det koster å holde seg med Office.

StarOffice er tilgjengelig for Windows (fra 95 og oppover), Solaris og Linux. Suiten består av fire applikasjoner: tekstbehandleren Writer, regnearket Calc, presentasjonsprogrammet Impress og det kombinerte tegneren, bildebehandleren og animereren Draw. Beta-utgaven av 6.0 er tilgjengelig på engelsk og tysk.

Blant forbedringene i 6.0 i forhold til 5.2:

  • Applikasjonene kan startes hver for seg. I Windows-utgaven er det funksjonalitet som forenkler opprettelsen av nye dokumenter eller åpning av eksisterende dokumenter
  • Applikasjonene kan innstilles på lagring i XML-format. Disse vil da kunne leses i nettlesere, og være tilgjengelige for redigering i andre pakker. XML seiler opp som et standardformat for dokumenter - også regneark med formler. StarOffice 6.0 håndterer også tidligere versjoners proprietære formater.
  • XML-dokumenter kan vernes gjennom 128 biters kryptering og passord.
  • En ny dokumentkonverterer leser dokumenter fram og tilbake mellom XML, Microsoft Office og StarOffice.
  • Et nytt verktøy lar deg integrere ulike typer adressebøker, også Netscape og Outlook, i én fil, og siden supplere med import av andre adressebøker fra en rekke formater.
  • Alle dokumenter kan sendes som vedlegg til e-post direkte fra enhver StarOffice-applikasjon, med valgfri e-postklient.
  • Unicode støttes, og er implementert i bedre verktøy for å framstille dokumenter på asiatiske språk som kinesisk, japansk og koreansk.
  • Hjelpefunksjonen er helt omarbeidet og utstyrt med søkemuligheter. En rekke nye maler er lagt til for å hjelpe med avanserte oppgaver som brevark og sporing av nyheter på web.
  • Håndteringen av html er forbedret. Html-sider kan kopieres fra nettleseren, og StarOffice skal også være brukbar til å lage html-dokumenter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.