StarOffice gjøres gratis gjennom Google Pack

Normalt må man kjøpe StarOffice. Google gir den bort, med mye som OpenOffice mangler.

StarOffice gjøres gratis gjennom Google Pack

Normalt må man kjøpe StarOffice. Google gir den bort, med mye som OpenOffice mangler.

Google Pack er et utvalg PC-applikasjoner som søkeselskapet gjør gratis tilgjengelig for alle. Noen er Googles egne, som Google Earth og Google Desktop. Andre er gratisvare fra tredjepart, som nettleseren Firefox, Adobe Reader og Skype. Fra i går er også den kommersielle kontorpakken StarOffice 8 fra Sun med i Google Pack.

Normalt koster StarOffice 70 dollar. Hovedapplikasjonene er de samme som i OpenOffice.org. I tillegg har StarOffice blant annet en stor mengde clipart, 300 maler og dokumenteksempler, filtre for flere dokumentformater, fonter som er kompatible med Microsoft Office, syv asiatiske fonter og mer moderne stil i grensesnittet. Videre tilbys mer dokumentasjon, opplæring over web og ulike andre supporttjenester gjennom Sun, samt verktøy for å lette overgangen fra Microsoft Office til StarOffice.

På den andre siden er StarOffice tilgjengelig på langt færre språk enn OpenOffice.

Google inngikk en distribusjonsavtale med Sun for to år siden.

Google-blogger Ionut Alex Chitu ser for seg at neste skritt kan være en integrasjon mellom PC-applikasjonene i Google Pack og nettjenestene i Google Docs & Spreadsheets, for eksempel ved at man løpende kan synkronisere mellom dokumentene lagret lokalt og dem som er lagret på nett.

Innlemmelsen av StarOffice i Google Pack kan betraktes som nok et tegn på skjerpet konkurranse mellom Microsoft og Google.

Til toppen