BEDRIFTSTEKNOLOGI

Start for ADSL-salg trolig først i november

Svenske Internett-brukere kan i løpet av oktober surfe fritt med lynraske ADSL-linjer, men her i Norge må vi trolig vente til november.

7. sep. 2000 - 15:11

Norske Internett-brukere står ovenfor en revolusjon. I løpet av høsten har Telenor lovet å starte salget av ADSL, arvtageren til ISDN. Telenor har tviholdt på informasjon om tjenesten, trolig for å opprettholde ISDN-salget så lenge som mulig. Men digitoday.no har snakket med en rekke kilder som alle sier det samme.

Telenor vil i "relativt nær fremtid", trolig slutten av september fortelle når de skal åpne salget, sier kildene. Denne informasjonen kommer "i god tid før salget starter", sier de samme kildene. Ingen vil sin noe nøyaktig - enten fordi de ikke vet eller vil. Anslagene peker derfor tungt mot tidlig i november, noe ingen av kildene digitoday.no har snakket med protesterer på.

Les mer om ADSL-teknologien:


Europa vil ha VDSL-standard innen seks måneder
ADSL er ikke bredbånd
Sjekk om du kan få ADSL
Alcatel leverer ADSL til Telenor

For dette er nesten siste frist for Telenor - desember er ikke en god måned å lansere nye produkter i Norge. Tidligere har sjefen i Telenor Nett Edvard Thygesen sagt at ADSL skulle lanseres i september, men dette betyr ikke at det er i salg da. Les mer om dette løfte:Tilbyr ADSL fra september

Telenor er under press fra Sverige, for i dag lanserte Telia sitt tilbud. Les egen sak:Telia lanserer ADSL i dag For 3000 kroner i året vil brukerne kunne surfe fritt med en fart på 500 kbit i sekundet - en firedobling av hva ISDN kan yte. Svenskene skal etter hvert øke farten på linjen, men starter altså ganske lavt. Grunnavgiften blir 1500 kroner.

Dette gir en indikasjon om hva Telenor skal lansere, men norske kunder får en langt raskere linje. digitoday.no har fått vite fra sikre kilder at Telenor vil tilby 2 Mbit-linjer med en gang. Dette er nesten en 17 dobling av hva ISDN gir, men hva dette koster og om Telenor vil tilby en mellomting er ikke kjent.

De færreste vil nemlig ha bruk for en 2 Mbit-linje, for det finnes nesten ikke tjenester og servere på det åpne Internett som kan pumpe ut innhold til et større antall brukere med denne hastigheten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.