Med en ny plugin kan Outlook-brukere enklere etablere, delta eller planlegge videosamtaler basert på Googles Hangouts-tjeneste. Personene på bildet bruker dessuten Googles Chromebox for Meeting-system.
Med en ny plugin kan Outlook-brukere enklere etablere, delta eller planlegge videosamtaler basert på Googles Hangouts-tjeneste. Personene på bildet bruker dessuten Googles Chromebox for Meeting-system. (Bilde: Google)

Start Hangouts fra Outlook

Google med plugin for videosamtaler.

Googles videokonferanseløsning, Hangouts, er tett integrert med Google Kalender, Gmail og Apps, men har til nå vært langt mindre tilgjengelige for alle dem som i stedet bruker Microsoft Outlook i Windows.

I slutten av forrige uke kom Google med en plugin til Outlook som gjør noe med dette. Plugin-en legger til to knapper i verktøybåndet til Outlook. Den ene starter en spontan videosamtale i nettleseren, hvor man så inviterer deltakere.

Med den andre knappen kan man planlegge en framtidig kalendersamtale. Da opprettes det en kalenderoppføring i Outlook. Deltakerne, enten i bedriften eller utenfor, kan legges til som gjester allerede under planleggingen eller etter at samtalen har startet.

Outlook-plugingen skal også gjøre det enkelt for Outlook-brukere å delta i samtaler basert på bedriftens Chromebox for Meetings-enhet.

De nye knappene som Googles Hangout-plugin opprettet i Outlook. Ved første gang start av en Hangout blir man møtt med dette dialogvinduet. Men i utgangspunktet holder det å klikke "OK".
De nye knappene som Googles Hangout-plugin opprettet i Outlook. Ved første gang start av en Hangout blir man møtt med dette dialogvinduet. Men i utgangspunktet holder det å klikke "OK". Bilde: digi.no

    Les også:

Til toppen