BEDRIFTSTEKNOLOGI

Start Hangouts fra Outlook

Google med plugin for videosamtaler.

Med en ny plugin kan Outlook-brukere enklere etablere, delta eller planlegge videosamtaler basert på Googles Hangouts-tjeneste. Personene på bildet bruker dessuten Googles Chromebox for Meeting-system.
Med en ny plugin kan Outlook-brukere enklere etablere, delta eller planlegge videosamtaler basert på Googles Hangouts-tjeneste. Personene på bildet bruker dessuten Googles Chromebox for Meeting-system. Bilde: Google

Googles videokonferanseløsning, Hangouts, er tett integrert med Google Kalender, Gmail og Apps, men har til nå vært langt mindre tilgjengelige for alle dem som i stedet bruker Microsoft Outlook i Windows.

I slutten av forrige uke kom Google med en plugin til Outlook som gjør noe med dette. Plugin-en legger til to knapper i verktøybåndet til Outlook. Den ene starter en spontan videosamtale i nettleseren, hvor man så inviterer deltakere.

Med den andre knappen kan man planlegge en framtidig kalendersamtale. Da opprettes det en kalenderoppføring i Outlook. Deltakerne, enten i bedriften eller utenfor, kan legges til som gjester allerede under planleggingen eller etter at samtalen har startet.

Outlook-plugingen skal også gjøre det enkelt for Outlook-brukere å delta i samtaler basert på bedriftens Chromebox for Meetings-enhet.

De nye knappene som Googles Hangout-plugin opprettet i Outlook. Ved første gang start av en Hangout blir man møtt med dette dialogvinduet. Men i utgangspunktet holder det å klikke "OK".
De nye knappene som Googles Hangout-plugin opprettet i Outlook. Ved første gang start av en Hangout blir man møtt med dette dialogvinduet. Men i utgangspunktet holder det å klikke "OK". Bilde: digi.no

    Les også:

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.