Start nytt selskap med et museklikk

Nye internett-selskaper trenger ikke å røre sammen moteord for å lage sitt bedriftsnavn selv - en ny tjeneste gjør jobben helt automatisk og helt gratis.

Nye internett-selskaper trenger ikke å røre sammen moteord for å lage sitt bedriftsnavn selv - en ny tjeneste gjør jobben helt automatisk og helt gratis.

Under tittelen "Internett-comtech Interactive Systems Computer Consulting Group ASA" ba jeg nylig fremtidige Internett-selskap å velge et tradisjonelt navn i stedet for den vanlige kombinasjonen av moteord. (Se lenke til saken på bunnen av siden)

I 1995 signaliserte et navn som InterComnett at du drev med dette nye web-greiene som hadde dukket opp, men dette ble fort meningsløst. Likevel dukker det stadig opp nye selskaper som har gitt seg navn som både er vanskelig å huske og å skille fra hverandre.

Hvis du er litt sjenert og skal starte et selskap som ikke skal skille seg for mye ut eller huskes for godt, samlet jeg i forrige sak en ferdig liste over motenavn. Samtidig foreslo jeg at noen burde lage en Java-applikasjon som stokket automatisk. Per Harald Strøm, tidligere utvikler i Spray/Razorfish, nå i Magnet Media, tok utfordringen.

På hjemmesiden for Magnet finner late gründere en nyttig tjeneste: Ikke bare får du en vassent, anonymt navn - med på kjøpet får du et ditto "mission statement", et slikt knippe jattete selvfølgeligheter og meningsløse mål som alle amerikanske selskaper skal ha. Du finner en peker til tjenesten nedenfor.

Magnet Medias tjeneste serverer deg for eksempel følgende våte sokk av et navn og "mission statement": Digital Trend Group, vårt mål er å skape kilder til informasjon for våre samarbeidspartneres kunder gjennom å unngå å videreutvikle fordeler." Eller: Virtual Intranet ASA, vårt firma satser på å skape vertikal integrasjon for våre kunder gjennom å unngå å bygge produkter.

Strøm lover at han foreløpig ikke skal skille ut navnetjenesten som et eget selskap med navnet "InterDialog Consulting Group" og børsnotere det i USA for å "skape synergier for våre kunder, partnere og eiere".

Til toppen