TELE-KOMMUNIKASJON

– Starter Blackberry-auksjon

Ønsker å bli solgt i løpet av høsten.

Blackberry dominerte markedet for smarrtelefoner en gang i tiden. Nå er storhetstiden over og selskapet er iferd med å bli solgt.
Blackberry dominerte markedet for smarrtelefoner en gang i tiden. Nå er storhetstiden over og selskapet er iferd med å bli solgt. Bilde: All Over Press

I følge Wall Street Journal jobber Blackberry intenst med å selge selskapet. Informerte kilder forteller avisen at det jobbes med en rask auksjon, som kan føre frem til et salg allerede i november. I august ble det kjent at styret i den kanadiske smarttelefon-produsenten hadde nedsatt en gruppe for å vurdere selskapets strategiske alternativer.

Siden sommeren har selskapet også hatt forhandlinger med en rekke interessenter som vil kjøpe deler eller hele selskapet. Listen over de aktuelle kandidatene er blitt kokt ned til de mest interesserte.

Men hvem vil være interesserte i å kjøpe den fallerte smarttelefon-produsenten? Wall Street Journal nevner at både finansielle aktører, som Bain Capital, og en rekke asiatiske teknologiselskaper som eksempelvis Lenovo.

Toppsjefen i Lenovo har tidligere frastått fra å kommentere spesifikt på oppkjøpspekulasjonene, men kunne fortelle at dersom det kom en oppkjøpskandidat som passer inn i Lenovos strategi så ville de slå til på muligheten.

Salgsinteressen har naturlig nok fått ett oppsving etter at Microsoft tidligere denne uken kjøpte Nokias mobilvirksomhet for rett over 7 milliarder dollar, inkludert en lisensieringspakke på Nokias mange patenter. Aksjekursen til Blackberry steg nesten fem prosent onsdag, på salgsspekulasjoner.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.