RESULTATERFINANS

Starter børs for gode ideer

Truls Berg og Movation starter opp innovasjonsbørs.

Movation etablerer børs for innovative oppstartselskaper, som kanskje en dag vil havne på børsen i Oslo.
Movation etablerer børs for innovative oppstartselskaper, som kanskje en dag vil havne på børsen i Oslo.
26. sep. 2011 - 08:08

For å gjøre det lettere for innovative oppstartsbedrifter å hente penger, og for investorer som vil investere i nettopp innovative oppstartsbedrifter har Movation, med Truls Berg i spissen, lansert innovasjonsbørsen.

Ved å delta på Innovasjonsbørsen gis gründere umiddelbar tilgang til Norges private investorer, venture-kapital og såkalte Business Angels, som går inn i bedrifter på et svært tidlig tidspunkt.

Det kan spare en gründervirksomhet måneder med tidkrevende jakt på kapital og relevant kompetanse.

– Via Innovasjonsbørsen kan gründerne også få sine ideer «syretestet» og ratet av landets fremste teknokrater og forretningsutviklere. En Veritas-basert, åpen scorecard-modell ligger til grunn for vurderingen. Tjenesten gir også feedback og råd om eventuell produkt- og markedstilpasning. Tid og penger spares, følgelig en raskere vei til realiseringsmålet. Det melder Movation i en pressemelding.

Movation har fått med seg en rekke partnere og samarbeidspartnere som skal være med å vurdere de ulike investeringstilbudene. Men selv om du ikke har kapital til å investere i det som kan bli det neste store, vil aktørene bak den nye børsen ha din vurdering. Det blir nemlig etablert virtuelle penger som alle som registrer seg får tilgang til. Disse kan satses på de prosjektene man anser som mest interessante.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.