Starter bygging av datasenter

Stavanger-selskap fikk sin første avtale.

I dette fjellanlegget i Rennesøy utenfor Stavanger, starter nå Green Mountain Datacenter byggingen av et nytt datasenter etter at første kunde er på plass.
I dette fjellanlegget i Rennesøy utenfor Stavanger, starter nå Green Mountain Datacenter byggingen av et nytt datasenter etter at første kunde er på plass. (Bilde: Green Mountain Datacenter. )

Stavanger-selskap fikk sin første avtale.

Datasenter-prosjektet Green Mountan på Rennesøy utenfor Stavanger har fått sin første kunde og selskapet bak vil derfor starte opp byggingen. Datasenteret blir etablert i et tidligere Nato-anlegg og ligger dypt inne i fjellet. Det er Smedvig AS, tidligere skipsreder-selskap, som står bak satsningen.

– Signering av den første avtalen er viktig for enhver virksomhet, for et datasenter er det et avgjørende gjennombrudd. Å etablere et datasenter er særdeles kapitalkrevende og derfor er det nær sagt ingen som starter en slik etablering før de første kontraktene er på plass, skriver selskapet i en pressemelding.

Men hvem den første kunden er vil ikke selskapet si noe om.

– De har sagt at vi ikke kan gå ut med et navn, annet enn at det dreier seg om en større nordisk IT-aktør, sier adm. direktør Knut Molaug i Green Mountain Datacenter til digi.no.

Han forteller at anlegget har et gulvareal på 25.000 kvm og «rack-space» på mellom 10 og 11.000 kvm. Molaug vil ikke si hvor mye av dette arealet den nye kunden vil oppta, men forteller at det ikke er spesielt mye opp mot den kapasiteten de har tilgjengelig.

– Men kontrakten er stor nok til at vi kan igangsette investeringene, sier Molaug til digi.no. Allerede på mandag vil arbeidet starte, og planen er å ha datasenteret fult operativt innen 1. mars 2013.

Det er en rekke datasentre-konsept som har blitt presentert det siste halve året, med felles er at få eller ingen har kunder å snakke om. Forrige uke kunne digi.no avdekke at Cern, den europeiske forskningstiftelsen, etter alle solemerker vil velge vekk norske alternativer for datasenter.

Den store potensielle kunden er imidlertid EDB Ergogroup, som planlegger å reorganisere alle sine eksisterende datahaller. De forhandler med en rekke aktører, deriblant statlige Entra Eiendom. De planlegger et anlegg i Fet utenfor Oslo, som kan ha en kapasitet på rundt 30.000 kvm.

    Les også:

Til toppen