Starter e-banking via mobiltelefon

I samarbeid med Ericsson lanserer nå SE-Banken den første mobilbanken. Norsk Internettbank skal åpnes i første kvartal og mobilbank vil komme etter.

Nå skal kundene i den svenske SE-Banken kunne kjøpe og selge aksjer og gjøre andre banktjenester via mobilt Internett. SE-Banken har lenge vært ansett som en av de førende på bruken av ny teknologi. I løpet av første kvartal 2001 tar banken sikte på å starte opp e-bank også i Norge.

SE-Banken har samarbeidet med Ericsson for å utvikle den interaktive tjenesten slik at den passer i Ericssons R 380-modell.

Det er nå meningen at det skal bli enklere å kjøpe og selge aksjer, betale regninger, flytte penger mellom ulike konto samt overføre penger til andre bankers konto. Kunden skal også få tilgang til informasjon om børskurser, nyheter samt aksjehistorikk. Alt dette gjennom å slå på mobiltelefonen.

Banken hevder at sikkerheten er like høy som ved SE-Bankens vanlige Internettbankløsninger via PC.

I første omgang får bankens kunder anledning til å kjøpe 5.000 Ericsson R 380 med såkalt WTLS.

I starten kan kun de svenske kundene bruke denne mobile banktjenesten, men etterhvert kommer også tjenesten til å lanseres i de europeiske land som banken har eller planlegger å åpne Internettbanker.

SE-Banken har i dag ca 500.000 Internettbankunder i Sverige. Mer enn 50 prosent av alle betalinger som gjøres gjennom banken går nå via Internett.

Rundt 100.000 personer forvalter sine aksjedepoter via tjenesten til banken.

Til toppen