FORBRUKERTEKNOLOGI

Starter felles bedrift for helseteknologi

Med hensiktsmessig apparatur kan kronisk syke greie seg selv, tror Intel og GE.

QuietCare bruker trådløse sensorer til å gi pleiere full oversikt med mindre inngripen i beboernes privatliv. Det er også et alarmsystem som varsler direkte når det oppdager en krisesituasjon.
QuietCare bruker trådløse sensorer til å gi pleiere full oversikt med mindre inngripen i beboernes privatliv. Det er også et alarmsystem som varsler direkte når det oppdager en krisesituasjon. Bilde: GE Healthcare
4. aug. 2010 - 09:35

Intel og GE Healthcare har inngått en endelig avtale om å opprette en egen bedrift for helseteknologi. Selskapene skal eie halvparten hver. Det nye selskapet får overført ressurser som hver av partene hittil har viet utviklingen av personlig helseteknologi, det vil si henholdsvis GE Healthcare Home Division og Intel Digital Health Group.

Målet er mer hensiktsmessig og effektiv pleie for eldre og kronisk syke, ved bruk av ny teknologi og tilpassede tjenester. Det skal fokuseres på tre segmenter: sykdomskontroll, uavhengighet i livsførsel og teknologiske hjelpemidler.

Intel bidrar blant annet med hjelpemidler for å lage lydbøker rett fra papir, i form av en tilrettelagt skanner og en mobil høytleser med kunstig tale.

Intel har også utviklet brukervennlige løsninger der seniorer kan måle sitt eget blodtrykk.

Hensiktsmessig og lettbrukt apparatur med video kan spare mange besøk til legen, tror Intel. <i>Bilde: Intel</i>
Hensiktsmessig og lettbrukt apparatur med video kan spare mange besøk til legen, tror Intel. Bilde: Intel

Det er bare «home division» som GE Healthcare overlater til det nye fellesselskapet. GE Healthcare er en gigant med 46 000 og en årsomsetning på 16 milliarder dollar.

Et produkt som GE Healthcare legger inn i det nye selskapet er «QuietCare», et system der trådløse sensorer sporer folks bevegelser i en tilrettelagt bolig, og der sporingsdata analyseres kontinuerlig av en egen server som lar pleiere holde løpende oversikt og som varsler når den oppdager en kritisk situasjon. (Se bildet øverst i artikkelen.)

Intel og GE mener at nye teknologiske løsninger vil heve livskvaliteten til eldre og kronisk syke, samtidig som kostnader og ressurser til pleie reduseres. Intel-sjef Paul Otellini – som fyller 60 år 12. oktober i år – mener det er spesielt viktig å innføre pleiemodeller som reduserer behovet for legebesøk og sykehusopphold, til fordel for pleie og kontroll der folk bor.

Det nye fellesselskapet skal være i drift innen årsskiftet, med hovedkvarter i Californias hovedstad Sacramento. Intel og GE lover rask og effektiv utvikling og markedsføring av nye helseteknologiprodukter.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.