Starter masseproduksjon av raskere minne

Samsung skal være først ute med masseproduksjon av en raskere type DDR2-minne.

Samsung skal være først ute med masseproduksjon av en raskere type DDR2-minne.

Samsung annonserte i går at selskapet har startet masseproduksjon av 667 MHz DDR2 DRAM-minnebrikker, som hver støtter en båndbredde på 667 Mbit/s. Selskapet hevder å være først ute med slik produksjon.

DDR2-667, som skal kunne benyttes de fleste typer datamaskiner, skal ifølge Samsung har 25 prosent større databåndbredde enn de raskeste minnemodulene på markedet i dag.

Et 128 bits Dual Channel-oppsett med minnemoduler som benytter disse minnebrikkene, skal kunne ha en båndbredde på totalt 10,7 GBytes/s.

I tillegg skal de nye minnebrikkene ha 30 prosent lavere effektforbruk enn DDR400, noe som vil kunne komme brukere av bærbare PC-er til nytte.

De nye brikkene er laget ved hjelp av 90 nanometers prosessteknologi på 300 millimeters silisiumskiver.

    Les også:

Foreløpig leverer Samsung DDR2-667-brikker i størrelsene 256 og 512 megabits. En 1 gigabit-utgave kan ventes senere i år.

Disse brikkene settes sammen av Samsung og selskapets minnekunder til minnemoduler, som så kan monteres i vanlige datamaskiner.

Ifølge Tom Quinn, senior visepresident for minnesalg og -markedsføring i Samsung Semiconductor, har selskapet levert flere hundre millioner DDR2-komponenter siden volumleveringene av denne typen minne startet i april.

Til toppen