Starter nytt konsulentselskap i krisetider

Tidligere Oracle-sjef Per Hove klinker til og satser friskt i nedgangstider.

Satser i nedgangstider: Per Hove tror særlig offentlig sektor kan gi spennende muligheter for sitt nystartede konsulentselskap.
Satser i nedgangstider: Per Hove tror særlig offentlig sektor kan gi spennende muligheter for sitt nystartede konsulentselskap. (Bilde: Marius Jørgenrud)

Tidligere Oracle-sjef Per Hove klinker til og satser friskt i nedgangstider.

Per Hove ga seg nylig etter flere år som sjef for Oracle Norge. Pausen fra IT-bransjen ble imidlertid kort.

Nå er han klar for å satse friskt med nytt konsulentselskap, med solide bånd til sin tidligere arbeidsgiver. Tross finanskrise og usikre tider.

Navnet er Right Consulting, og de skal være et lokalt konsulentselskap med senior prosjektledere og løsningsarkitekter.

Ambisjonen for neste år er å bli ti personer i tillegg til sjefen. Selskapet har inngått partnerskap med Sierra Atlantic som har omlag 2200 ansatte verden over. 70 prosent av utviklerne sitter i India, mens resten er i Kina.

- Rundt 80 prosent av inntektene deres er knyttet til Oracle-økonomien. De har blant annet jobbet med Oracles ERP-løsning, Siebel, Hyperion, Fusion Middleware, BEA og Agile. Resten består av Microsoft-kompetanse, men de har også begynt å bygge opp kompetanse rundt SAP, sier Per Hove til digi.no.

Han er rask med å fortelle at han hadde det supert i Oracle. Likevel virker det som om rollebyttet har gitt ham en ny giv. Det er som selger han trives aller best.

- Det som gjør at jeg har valgt dette er at jeg får så god energi av å komme meg ut og snakke fag med kunder. Nå er jeg ute på gata og selger, og det kommer jeg til å fortsette med så lenge jeg jobber her. Det er faktisk ute hos kundene jeg trives best, innrømmer Hove.

Grunnlaget for den nye virksomheten er ifølge Hove en åpning i markedet, som han forklarer som en nisje midt mellom størrelser som Capgemini og Accenture og de mindre aktørene.

Mange ønsker dessuten å forholde seg til samarbeidspartner som har folk på norsk jord, men som likevel har tilgang til en global partner, mener Hove.

- Mange virksomheter orker ikke forholde seg til konsulentselskaper som ikke har personer på norsk jord. Det blir ofte mye kulturproblemer. Dessuten går mye tid med til å finne ut hvordan man skal kommunisere effektivt, legger han til.

Mange virksomheter orker ikke forholde seg til konsulentselskaper som ikke har personer på norsk jord. Det blir ofte mye kulturproblemer. Den typiske kunden som Hove ønsker seg er mellomstore private bedrift i tillegg til offentlig sektor. Gjerne de med litt komplekse og heterogene IT-miljøer med innslag av både Microsoft- og Oracle-løsninger.

- Mange kunder har for eksempel både SAP og Siebel, og Sierra har utviklet integrasjonsløsning mellom disse systemene. Det er eksempel på den typen verdi vi kan levere til kunden, sier Hove.

Han ser også et stort potensiale i offentlig sektor. Mange offentlige virksomheter er ifølge Hove moden for prosjekter som de kan levere.

- Ambisjonen er å få de første kontraktene underskrevet i løpet av første kvartal neste år, sier han.

    Les også:

Til toppen