FORBRUKERTEKNOLOGI

– Starter produksjon av ny iPhone

Apple girer opp til ny lansering.

Etter det kildene til den anerkjente avisen Wall Street Journal erfarer skal Apple starte produksjon av en ny iPhone i inneværende kvartal. Lansering kan skje i sommer.
Etter det kildene til den anerkjente avisen Wall Street Journal erfarer skal Apple starte produksjon av en ny iPhone i inneværende kvartal. Lansering kan skje i sommer. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images/All Over Press
3. apr. 2013 - 09:32

Det er ventet at Apple vil presentere en ny iPhone-modell senere i år. Spekulasjonene har samlet seg rundt to produkter: En oppgradering av den eksisterende iPhone 5 samt en «lavpris»-variant som skal kjempe om markedsandeler med de Android-telefonene som ikke står på øverste hylle.

Ifølge Wall Street Journal, som tidligere har hatt svært gode kilder rundt Apple, melder onsdag at selskapet planlegger å starte produksjonen av en ny iPhone i inneværende kvartal. Denne telefonen skal være lik i form og størrelse som iPhone 5, dagens flaggskip.

Samtidig meldes det fra kilder nær Apple at de jobber med en lavprismodell for mulig lansering i andre halvdel av 2013. Ifølge kildene til Wall Street Journal dreier det seg om en telefon med 4 tommers skjerm og en annen innpakning enn de vi kjenner. Dessuten skal Apple jobbe med gjøre skjellet til denne telefonen i ulike farger, men på dette punktet er opplysningene meget usikre.

En indisk kvinne prøver iPhone 5 i Mumbai. Til høsten kan det komme en billigere utgave av iPhone, som vil kunne gjøre innhugg i viktige asiatiske markeder. <i>Bilde: Brent Lewin/Bloomberg via Getty Images/All Over Press</i>
En indisk kvinne prøver iPhone 5 i Mumbai. Til høsten kan det komme en billigere utgave av iPhone, som vil kunne gjøre innhugg i viktige asiatiske markeder. Bilde: Brent Lewin/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Apple selv holder som vanlig munn om saken. Typisk nok vil de ikke bekrefte noe før det øyeblikket en av direktørene holder produktet opp for en samlet verdenspresse. Men analytikere som følger selskapet forventer at det kommer et nytt flaggskip rundt sommeren.

Men hva kan vi vente oss? Også her er kildene sparsommelige med nyheter, men det forventes at iOS 7 blir lansert i forbindelse med en ny iPhone. Den anerkjente bloggeren John Gruber, som står bak Daring Fireball, skriver at han har hørtat iOS7 er bak skjema, og at utviklere fra OS 10.9-teamet er blitt flyttet for å sørge for ferdigstilling.

Han skriver også på bloggen at ryktene sier alle som nå tester ut iOS7 i Apple har fått iPhone-telefoner med et polariserende filter, som skal gjøre det vanskelig for andre enn brukeren å se skjermen. Det hintes også til at det kan komme store IU-messige endringer.

Apple er uansett under ett visst press etter at Samsung forrige måned lanserte sitt nye flaggskip, Galaxy IV S, i New York. I aksjemarkedet har Apples aksjer vært under press som følge av bekymrede investorer som er redd selskapets dominerende posisjon i smarttelefon-markedet er på vei til å gli over.

Men selv om Samsung vinner terreng i antall solgte enheter er Apple kongen på haugen når det kommer til å tjene penger: I fjor sto Apple for 8,6 prosent av det totale markedet for mobiltelefoner verden over. Samsung sto for en fjerdedel. Men to tredjedeler av det samlede overskuddet denne type telefoner genererer havnet på Apples kontorer. Samsung tar hånd om 19 prosent. Det ifølge tall fra Strategy Analytics.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.