Starter salget av knøttliten pc

Norske Cotton Candy leverer med nytt utseende og fersk programvare.

Cotton Candy kommer nå i begrenset salg og har i den forbindelse fått et noe endret utseende.
Cotton Candy kommer nå i begrenset salg og har i den forbindelse fått et noe endret utseende. (Bilde: FXI Technologies)

Norske Cotton Candy leverer med nytt utseende og fersk programvare.

Trondheimselskapet FXI Technologies kunngjorde denne uken at selskapet nå tar imot forhåndsbestillinger på selskapets knøttlille datamaskin, Cotton Candy. Leveransene starter etter alt å dømme i mars, men foreløpig i et begrenset antall.

Cotton Candy kan kjøre Android 2.3 eller 4.0, samt Ubuntu Linux for ARM. Den er basert på stort sett samme brikkesett som man finner i suksessmobilen Samsung Galaxy S2, men er langt mindre i størrelse og vekt.

Digi.no besøkte FXI på tampen av fjoråret og fikk demonstrert Cotton Candy. Den er utstyrt med USB- og HDMI-grensesnitt. Enheten kan kobles til USB-inngangen til en pc og vise egen programvare direkte på pc-ens skjerm, eller kobles direkte til en skjerm eller tv og vise for eksempel HD-film, spill eller andre applikasjoner som er tilgjengelige for det valgte operativsystemet.

Enheten drives av strømmen som gjøres tilgjengelig gjennom USB-grensesnittet og kan kontrolleres ved hjelp av USB- eller Bluetooth-baserte mus og tastaturer, RF-basert fjernkontroll eller fra en smartmobil-applikasjon. Når den er koblet til en pc, benyttes pc-ens egen mus og tastatur.

FXI Technology kunngjorde denne uken et samarbeid med den personlige nettskytjenesten Polkast, som gjør multimedieinnhold lagret på brukerens Windows- og Mac-maskiner tilgjengelig via Internett eller lokalnettet ved hjelp av en applikasjon til Android og iOS.

Som bildet over viser, er utseende til Cotton Candy endret noe i forhold til prototypen som tidligere har blitt presentert.

FXI lovet tidligere at Cotton Candy skulle selges for under 200 dollar stykket. Prisen er nå satt til 199 dollar pluss frakt og avgifter, eller 1199 norske kroner. Dette er betydelig mer enn de 25-35 dollarene som konkurrerende Raspberry Pi selges for, men Cotton Candy er på papiret langt kraftigere.

    Les også:

Til toppen