Arbeidsledigheten er nå nesten null i IT-markedet og IT-bransjen leter etter kreative løsninger for unngå å måtte overby hverandre for å få tak i erfarne folk. Nå tar Steria et nytt grep og starter et opplegg som kan minne om et universitet, i hvert fall når man leser annonsen.
I en bred annonsekampanje lokker Steria med et uvanlig kompetanseprogram som skal lede fram til superkonsulenter. Med bildet av en av dem som skal begynne på programmet, Nina Bjørge, hengende i et bratt heng ved Steria-bygningen, tilbyr selskapet et nytt karriere- og kompetanse-utviklingsprogram som forespeiler nettopp en brattere læringskurve.
Leder for rådgivning Jan H. Gulbrandsen i Steria forteller til digi.no at konseptet er selvutviklet, og skal prøves ut i Norge som et pilotprosjekt fra 1. oktober mot 10 konsulenter over ett år. Blir prosjektet vellykket kan det bli snakk om å videreføre det til alle de andre 19 landene som Steria er representert.
Steria Norge har i dag 45 rådgivere som blir mentor for de ti nye konsulentene som i kombinasjon av coaching, individuell oppfølging og kursmoduler, skal drilles til å bli superkonsulenter.
- Jeg kjenner ikke til andre som har tilsvarende kompetanseprogram, sier Gulbrandsen til digi.no.
Steria vil rekruttere ekstern, og har kun åpnet for to nyutdannede kandidater fra NTNU som får være med i programmet. De åtte andre skal ha mellom to til fem års erfaring, og må dokumentere gode resultater.
Snittalderen i Steria er 39 år, og Gulbrandsen understreker at det er seniorer som har erfaring og trygghet som nøye vil bli håndplukket ut fra dem som søker.
Steria har i løpet av fire år bygget opp selskapet med 45 rådgivere, og Gulbrandsen forteller at de har svært gode erfaringer med en brattere læringskurve ved individuell oppfølging og coaching.
De som starter på programmet vil få ordinære lønnsbetingelser, og vil kombinere utdanningen med konsulentoppdrag ute hos kunden.
Rådgiverne vil bli fulgt opp med personlig evaluering utfra en utviklingsplan hele tiden.
- Mange konsulenter stanger hodet i veggen og kan få en feil start ved for sen kompetanseutvikling. Ved individuell læring vil konsulenten kunne unngå mange feilskjær og kvalifisere seg til å ta tyngre og mer utfordrende roller enn hva alderen tilsier, framholder Gulbrandsen.