Startet opp mobilt superbredbånd i Oslo

NetCom først i verden med koble seg til Internett via et kommersielt LTE-nett.

Startet opp mobilt superbredbånd i Oslo

NetCom først i verden med koble seg til Internett via et kommersielt LTE-nett.

Både NetCom og moderselskapet TeliaSonera satser tungt på å være blant de første som leverer kommersielle tjenester ved hjelp av LTE-teknologien (Long Term Evolution), som i blant kalles 4G.

I går ettermiddag gjennomførte NetCom det selskapet hevder er verdens første live Internett-oppkobling via et kommersielt 4G-nett. Dette skjedde i Oslo og bare en drøy uke etter at TeliaSonera kunngjorde at de hadde satt verdens første 4G-basestasjon i drift for et kommersielt nett i Stockholm.

Netcom skal nå ha flere basestasjoner for 4G-nettet på plass i Oslo. Selskapet benytter LTE-teknologi levert av Huawei.

- Hittil har vi kun sett hva 4G kan presentere i ulike testmiljøer rundt om i verden, og jeg er veldig stolt over at vi er først ute med å gjennomføre en ekte internettoppkobling via et kommersielt 4G-nett. Vi jobber på spreng med utrullingen i Oslo, og gleder oss veldig til at kundene våre kan ta i bruk det nye nettet neste år, sier NetComs administrerende direktør August Baumann, i en pressemelding.

NetCom har lagt ut en video på YouTube som viser et opptak av at personell fra NetCom og Huawei i det LTE-oppkoblingen gjennomføres.

Oppkoblingen ble utført ved hjelp av en bærbar pc med LTE-modem og inkluderte nedlasting av blant annet bilder, musikk og film.

- Vi setter pris på den profesjonelle implementeringen fra Huawei og vi er veldig fornøyde med å kunne gjøre denne første LTE-oppkoblingen i Norge. Det er en betydelig skritt videre mot å kunne bringe våre kunder til en virkelig fjerde generasjons mobil bredbåndstjeneste. Det er også en milepæl i samarbeidet mellom TeliaSonera og Huawei, sier Baumann.

LTE er basert kun på IP-pakker og skal i teorien kunne tilby trådløs Internett-aksess med en samlet hastighet fra en LTE-celle på opptil 150 megabits per sekund. Opplevd hastighet vil dog være en del lavere og avhenger av blant annet antallet brukere og avstand fra mobilmasten.

Rekkevidden til LTE-teknologien er mer begrenset enn 3G, så mobiloperatørene vil i alle fall i første omgang fokusere utbyggingen til områder med stor befolkningstetthet.

    Les også:

Til toppen