Startgevinsten borte

Torsdag falt IT-indeksen tilbake til nivået før nyttår. Tandberg Data falt de siste timene og endte ned 3,5 prosent på tross av positive nyheter.

Torsdag falt IT-indeksen tilbake til nivået før nyttår. Tandberg Data falt de siste timene og endte ned 3,5 prosent på tross av positive nyheter.

- Det er spesielt at nyheten om avtalen med Fujitsu ICL Computers ikke trakk Tandberg Data opp sier en analytiker til digi.no.

Han viser til at OEM-kontrakten med Fujitsu er inngått på blant annet en prisbelønnet server i motsetning til kontrakten som ble inngått med Compaq i høst. Da reagerte Tandberg Data-kursen positivt, selv om Compaq-produktet det var snakk om ikke vurderes som et såpass godt produkt, poengterer analytikeren.

Forklaringen kan ligge i at signalverdien til Compaq-kontrakten var betydelig høyere, og at markedet nå heller i retning av å vurdere Tandberg Data til å være relativt stivt priset. Det skal uansett mye til å løfte Tandberg Data når stemningen i markedet er som den har vært de siste dagen.

- Første dagen i 1998 var holdningen at nå står vi foran nok et godt år, sier en analytiker. Nå er de fleste urolige - og holdningen til totalmarkedet i 1998 spriker veldig, fortsetter han.

Den store IT-taperen i dag var Nera med en nedgang på hele syv prosent. Informasjonssjef Helge Skaar opplyste i et intervju med Bergens Tidende i dag at 120 av selskapets produksjonsarbeidere permitteres. Markedet stiller nå spørsmål ved ordreinngangen i selskapet. I tillegg er aksjen nå plaget av uroen i det asiatiske markedet.

Norman Data Defense kunne i dag fortelle digi.no om en ny kontrakt med Deutsche Telekom. I en kort periode løftet dette aksjen noe, men den sluttet på 31 kroner etter å ha vært nede i 30 kroner tidlig på dagen.

Finansavisens børskommentar om Haudemanns ASK-opsjoner var en god nyhet å handle på den første timen, men da hadde "de som kjente til situasjonen" fått sitt. Anslaget på mer enn 40 millioner i resultat etter fjerde kvartal bedømmes å ligge noe i overkant av hva de fleste analytikerne sitter inne med nå. ASK endte til slutt ned 50 øre til 65 kroner.

Med gode nyheter for Elektronikkforbundet var det en bra dag for Elkjøp, som også er attraktiv som en innenlandsk konsumaksje. Markedet brydde seg altså mindre om detaljhandelstallene fra SSB som ble referert i digi.no, enn om prognosen fra Elektronikkforbundet. Kursen steg fire kroner - eller 1,5 prosent til 272 kroner.

Til toppen