Startsiden varsler søksmål mot fanklubb

Fanside trues med søksmål hvis de ikke overgir domenenavn til ABC Startsiden.

Startsiden varsler søksmål mot fanklubb

Fanside trues med søksmål hvis de ikke overgir domenenavn til ABC Startsiden.

ABC Startsiden er blant landets mest besøkt nettportaler. Portalen er for tiden landets tredje mest besøkt nettsted, kun slått av VG og MSN, ifølge forrige ukes tall fra TNS Gallup.

Nå varsler portalen at de vurderer å gå til rettslige skritt mot en norsk fanside av den populære amerikanske TV-serien «24».

Stridens kjerne er domenenavnene startsiden24.no og startside24.no, som fanklubben fikk innvilget i henholdvis august 2006 og november 2006. ABC Startsiden har på sin side vært innehaver av domenet startsiden.no siden 1996-97.

Portalens advokater hevder dessuten at fansiden krenker varemerket «startsiden», som ABC Startsiden fikk inngitt i 2005. Videre mener de at klubbens nettadresser er i strid med Norids regelverk for norske domenenavn.

Også fanklubbens konsept og grafiske profil er ifølge ABC Startsiden i strid med god forretningsskikk.

Dette går frem av et brev fra advokatfirma Wiersholm, Mellbye & Bech, som fanklubben har lagt ut i sin helhet på egne nettsider.

- Ordene «start», «side», «startside» og lignende er vanlige norske ord. ABC Startsiden har verken funnet opp eller eier ordene eller bruken av dem. Det samme gjelder selvsagt «24». Dermed bør det være åpenbart at nettsidene ikke i konkurranse og heller ikke krenker ABC Startsiden sine rettigheter på noen måter, hevder Gunnar Andreassen som er formann i fanklubben.

- Ordet «startsiden» er registrert som varemerke i Norge, uten at noen hadde noen innsigelser mot den registreringen. Det ville også Andreassen ha funnet ut hvis han, før han benyttet domenenavnet, hadde gått inn på Patentstyrets hjemmesider og gjort en undersøkelse i varemerkeregisteret, sier advokat Hans Erik Johnsen i advokatfirma Wiersholm, Mellbye & Bech til digi.no.

I en melding til pressen skriver Andreassen at at også den grafiske profilen og temaet til nettsidene er helt forskjellige.

- Fra vår side er det fristende å spørre hvorfor han har valgt å bruke «startsiden» i domenenavnet, spesielt i lys av hvordan nettsiden hans opprinnelig så ut, sier advokat Johnsen.

Ifølge advokaten kan hvem som helst gå inn på The Internet Wayback Machine, og se at Andreassen nylig har endret nettsidene. At sidene nylig er endret vil etter Johnsens skjønn likevel ikke være avgjørende for saken.

- Det er interessant at Andreassen tar dette via pressen, i stedet for å besvare våre henvendelser. Vi har skrevet til ham to ganger uten å få svar, fortsetter han.

Ifølge Johnsen vil deres klient (ABC Startsiden) gå videre med saken til alminnelige domstoler dersom de ikke hører fra Andreassen.

Til toppen