PODCAST

Startup-miljøet i Norge blomstrer. Her er noen råd på veien

– Aktivitetsnivået og utviklingen er fantastisk.

Fredrik Syversen, direktør for næringsutvikling i IKT-Norge, har jobbet for og med gründermiljøene i mange år. Dette er noe han brenner for og hyller, men han går ikke av veien for også å være litt kritisk innimellom.
Fredrik Syversen, direktør for næringsutvikling i IKT-Norge, har jobbet for og med gründermiljøene i mange år. Dette er noe han brenner for og hyller, men han går ikke av veien for også å være litt kritisk innimellom. Bilde: Kurt Lekanger, digi.no
12. mai 2017 - 14:39

I denne episoden av Dobbeltklikk snakker vi om oppstartsmiljøet i Norge, som vår gjest mener har endret seg enormt på kort tid.

– Det er nesten en akselererende fart på antall og ikke minst vekst i teknologiselskapene som har startet opp de siste årene. Utviklingen er fantastisk, mener IKT-Norges direktør for næringsutvikling, Fredrik Syversen.

Underveis er vi innom både utviklingstrekk, muligheter for de som ønsker å starte for seg selv, inkludert kontorfellesskap og finansielle virkemidler, samt en del andre forhold.

  • Alle de store IT-selskapene i Norge ble etablert for mange år siden. Det har skjedd en tydelig endring i hvordan man starter opp teknologiselskaper.
  • Selve oppstartsmiljøet har blomstret de siste årene. Det har vokst fram en mengde såkalte co-workingspaces eller kontorfellesskap for gründere, inkubatorer og akseleratorer over hele landet.
  • Fredrik gleder seg over utviklingen, men ikke alt er positivt. Han er blant annet kritisk til konkurranser der oppstartfirmaer kjemper om heder og ære.
  • Vi er innom noen av virkemidlene for å hente nødvendig kapital, og der er det særlig én aktør med milliarder av kroner tilgjengelig, som gründere i altfor liten grad benytter seg av, slik Syversen ser det.
  • Viktigheten av styrerommet i oppstartbedriftene er også veldig undervurdert. Får du hjelp fra folk som har vært ute en vinternatt før – og kan bidra med nyttig erfaring?
  • Er rammebetingelsene og forutsetningene for å lykkes til stede i Norge?

Dobbeltklikk er en ny podkast i regi av søsterpublikasjonene Inside Telecom og digi.no.

PS! Podcasten er også tilgjengelig i blant annet iTunes (søk etter "dobbeltklikk") og i TuneIn. Du kan også legge den inn manuelt i din Podcast-klient. Her er adressen til feeden: http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:283548131/sounds.rss

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.