Stasjonær IBM-PC med PCI Express

Ekspansjonsgrensesnittet PCI Express er på full fart inn i nye PC-er. Nå lanserer også IBM PC-er med dette.

Ekspansjonsgrensesnittet PCI Express er på full fart inn i nye PC-er. Nå lanserer også IBM PC-er med dette.

IBM lanserte mandag en ny serie stasjonære PC-er i Norge. Det som er mest spesielt med ThinkCentre A51p-serien, er at den tar i bruk det nye ekspansjonsgrensesnittet PCI Express.

Maskinen er basert på Intels nye 915G Express-brikkesett (Springdale), som i tillegg til PCI Express gir støtte for DDR2-minne og grafikkadapteren Graphics Media Accelerator 900. Maskinene er også utstyrt med IBM Security Chip.

Maskinene kan i tillegg til den innebygde grafikkløsningen, også leveres med ATI Radeon X300 SE med 64 MB minne, som har støtte for tilkobling av to skjermer.

Det er plass til fire minnemoduler av typen 400MHz DDR2-RAM (PC2 3200), maksimalt 4 GB. Med maskinen følger det en Serial ATA-harddisk på 40, 80 eller 160 GB (7200 RPM). Prosessoren er en Intel Pentium 4 (Prescott) med klokkehastighet på 2,8, 3,0, 3,2 , 3,4 eller 3.6 GHz.

Alle maskinene er utstyrt med åtte USB 2.0-porter, hvorav to er plassert i fronten. Firewire-porter er ikke standardutstyr, det er derimot Gigabit Ethernet.

Interne tilkoblingsmuligheter gis gjennom to halvlengde PCI-spor, ett halvlengde PCI Express spor (1 lane) og ett fullengde PCI Express-spor (16 lane).

Maskinen kan leveres som enten bordmodell eller tårn. Bordmodellen har en ledig 5,25 tommers ekstern brønn, mens tårnmodellen i tillegg har ekstern 3,5 tommers brønn ledig. Strømforsyningen er på 310 watt, mens støynivået 50 cm fra kabinettet er på mellom 34 og 35 dB i "operasjonsmodus".

Blant programvaren som følger med er Windows XP Professional, IBMs ThinkVantage Technologies, Lotus SmartSuite og Notes Client, samt brennerprogramvare for modeller som er utstyrt med CD- eller DVD-brenner.

Den rimeliste modellen, som leveres med 256 MB minne og 48x CD-ROM-spiller til en pris på 9250 eksklusiv mva. DVD- og brennerløsninger koster ekstra. Maskinene er allerede leveringsklare.

(Skjerm er ikke inkludert).

Til toppen