JUSS OG SAMFUNN

Stat og kommune strever med mobil

Kommunene lengst bak.

Mens nettsidene til Akershus Fylkeskommune (til venstre) er tilpasset mobiltelefonen er det noe annet med Oslo Kommune sine nettsider.
Mens nettsidene til Akershus Fylkeskommune (til venstre) er tilpasset mobiltelefonen er det noe annet med Oslo Kommune sine nettsider. Bilde: Per Ervland
24. sep. 2013 - 11:29

Bare en tredjedel av statlige nettsider er tilpasset mobile enheter, melder Direktoratet for forvalting og IKT (Difi) som tirsdag presenterte en grundig gjennomgang av 213 statlige og 436 kommunale nettsider. Blant kommunene står det verre til. Der har bare 22 prosent av nettsidene funksjonalitet som er tilpasset en mobil opplevelse.

– Å kunne tilby mobiltilpassede nettsteder blir viktig når en økende andel av den norske befolkningen har smarttelefon og nettbrett. For en del type tjenester er også de mobile flatene i ferd med å ta over som brukernes foretrukne kanaler, sier Difi-rådgiver Anders Nedland Røneid i en melding.

Tallene ble presentert på en konferanse Difi arrangerte tirsdag, hvor resultatene av gjennomgangen ble presentert. De blir også tilgjengelige på denne nettsiden.

På det samme arrangementet delte Difi ut prisen for årets statlige nettside til Statens Vegvesen mens Akershus Fylkeskommune fikk prisen for årets kommunale nettsted. Det mest tilgjengelige nettstedet ble Skatteetaten.

Akershus fylkeskommune forteller at rundt 10 prosent av brukerne som bruker akershus.no besøker nettstedet via nettbrett eller mobil, og også de tror at dette er et tall som bare vil øke i tiden fremover.

Ifølge statistikk fra rubrikk-markedet Finn.no, som er en av Norges mest brukte nettside, er trafikkandelen fra mobile kanaler på 35 prosent (tall for uke 17 i år, regn med at andelen nå er større). Endringene har skjedd raskt: På tre år har en tredjedel av trafikken gått fra desktop til mobile enheter.

Med andre ord: Etterspørselen etter mobiltilpassede nettsider bør bli sterk fra statlig sektor de neste årene.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.