Staten brøt reglene for nødnett-kontrakt

VHF Communication fikk medhold i Klagenemnda for offentlige anskaffelser.

Staten brøt reglene for nødnett-kontrakt

VHF Communication fikk medhold i Klagenemnda for offentlige anskaffelser.

Oslo (NTB): Staten brøt anbudsforskriftene da kontrakter for nesten 4 milliarder kroner for bygging av det nye nødnettet ble inngått, opplyser Klagenemnda for offentlige anskaffelser.

Saken har sin bakgrunn i en klage fra terminalleverandøren VHF Communication. Leverandøren tapte anbudskampen om levering av 10.000 telefoner til det nye nødnettet, og klagde på anbudsprosedyren som ble valgt. Nå har selskapet vunnet i Klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa), skriver Dagens Næringsliv.

– Vi sloss om å få levere Sepura-telefoner til en verdi på rundt 100 millioner kroner, men tapte da Nødnett valgte Motorola gjennom Siemens. Totalt skal det leveres terminaler til nødnettet for rundt 250 millioner kroner, sier administrerende direktør Jan Foyn i VHF Communication.

Han valgte å klage på anbudsprosedyren som ble valgt, sammen med selskapets merkantildirektør Trond Knudsen.

– Vi synes det er alvorlig at vi ikke er likebehandlet. Staten må følge sine egne retningslinjer, sier Foyn i en kommentar til Kofas avgjørelse.

Flere aktører kjempet om å vinne Norges største IT-kontrakt høsten 2006. Siemens med sine underleverandører vant kontrakter for 3,6 milliarder kroner. Kofa slår nå altså fast at Justis- og politidepartementet brøt forskriftene ved tildelingen av kontraktene.

Sekretariatsleder Anneline Vinsgård i Kofa understreker at nemndas behandling ikke er bindende.

– Det er opp til klageren å forfølge saken videre, sier hun.

Ledelsen i VHF Communication vil foreløpig vente med å ta en avgjørelse.

    Les også:

Til toppen