RESULTATERFINANS

Staten kan dra inn 9 milliarder på DnB

Basert på dagens aksjekurser i DnB kommer staten til å dra inn over 9 milliarder på etterdønningene av bankkrisen tidlig på nittitallet. I tillegg blir de sittende med en kontrollerende eierpost.

Ole-Andreas Krohn
18. jan. 2001 - 11:41

Bankinvesteringsfondet viser nå kortene i forbindelse med det lenge bebudede nedsalget av de statlig kontrollerte aksjene i DnB-konsernet (DnB).

- Vi kommer antakeligvis til å selge alle aksjene Statens Banksikringsfond har, samt en del av de aksjene Statens Bankinvesteringsfond sitter på, sier adm.dir i Bankinvesteringsfondet Jan Willy Hopeland til digitoday.no.

Fondet vil selge seg ned til en eierandel på i overkant av 1/3 inklusive andelen aksjer som fondet forvalter på vegne av Banksikringsfondet. Dette innebærer at fondet tar sikte på å selge rundt 210 millioner aksjer.

Basert på dagens kurser kommer staten dermed til å dra inn over 9 milliarder kroner ved salg av disse aksjene.

Prosedyren for nedsalget skal avklares i løpet av første halvår, men partnere for tilretteleggelsen av nedsalget er allerede valgt.

DnB Holding (DnB) er Norges største forretningsbank med en total forvaltningskapital på 450 milliarder kroner. Selskapet tilbyr et vidt spekter av finansielle tjenester. Konsernet har i dag over 7.000 ansatte.

Statens Bankinvesteringsfond opplyser i en pressemelding i dag at de i løpet av første halvår 2001 vil ta stilling til når og hvordan nedsalget av fondets aksjer skal gjennomføres.

Størrelsen og strukturen på spredningssalget, tidspunktet for salget og den nærmere fremgangsmåte vil fortløpende bli vurdert. Fondet forutsetter at salget skal skje som et offentlig salg til publikum i Norge, og som en institusjonell plassering til norske og utenlandske institusjoner.

Den norske stat eier totalt 60,6 prosent av finanskonsernet DnB før et nedsalg. Konsernet omfatter også forsikringsselskapet Vital og Postbanken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.