KARRIERE

Staten kaprer IT-folk med gode pensjoner

Staten har blitt et fristende marked for IT-seniorer som trekkes til trygge pensjons-ordninger.

23. apr. 2007 - 12:18

Det private har i hovedregel vært en mer attraktiv arbeidgiver for IT-folk med bedre lønn, frynsegoder og gunstige bonuser.

Men private bedrifter har ikke staskassen å ta av når det gjelder fete pensjonsordninger, og det er spesielt på denne goden mange IT-folk nå heller velger en statlig jobb.

DagensIT skriver i dag om Visma-sjef Øystein Moan som måtte si nei til å ansette en statlig IT-sjef på grunn av for høye pensjonskostnader. Bare pensjonen koster 400.000 i året.

Han merker at konkurransen fra det offentlige har tilspisset seg de siste par årene. Det var mer tilgjengelig arbeidskraft for tre år siden.

Og det er helt klart pensjonsordningene som utgjør den største utfordringen med statlig konkurranse.

Moan mener at staten tiltrekker seg tidligere næringslivsfolk i 50-årene, fordi det er særlig da man begynner å tenke på pensjonen. Drivkraften kan være å gå av tidlig i 60-årene.

En IT-sjef som tjener en million i året kan gå av med pensjon som 60-åring om han jobber i staten. Det betyr at det er syv år som skal dekkes. Får man 66 prosent av årslønnen til man er 67 år, blir det cirka 4,7 millioner kroner totalt.

Men det er ikke bare pensjonen som staten kan konkurrere på. Også lønningene har blitt skrudd opp.

Hodejeger Rolf Nævra i Magellan IT har tidligere uttalt til digi.no at staten og de statlige selskapene nå har meldt seg på pengegaloppen, og de går ikke sjelden av med seieren. Hos staten og dens selskaper sitter pengene løst, og løsere enn i mange private selskaper

    Les også:

Magellan rekrutterer IT-personer med høy kompetanse på stillinger som programmere, utviklere, IT-arkitekter, prosjektledere, rådgivere og IT-strateger. Aktuelle kandidater kan være i fast jobb eller nyutdannede som er på sitt avsluttende år i forhold til en IT-grad.

Nævra forteller at de mange tilfeller må melde pass på vegne av sine konsulenthus-kunder.

- Det er ofte dyktige personer, men vi klarer simpelthen ikke å matche den lønnen de har i staten eller i statlige kontrollerte selskaper, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.