Staten selger 30 millioner Telenor-aksjer

Næringsminister Ansgar Gabrielsen skal kvitte seg med 30 millioner Telenor-aksjer. Nå er prisen satt.

Fra førstkommende fredag kan privatpersoner kjøpe Telenor-aksjer av staten. Næringsminister Ansgar Gabrielsen (H) skal kvitte seg med 30 millioner aksjer i telegiganten.

Tirsdag ble det kjent at staten har solgt 170 millioner aksjer beregnet for institusjonelle kunder. Samtidig ble det varslet at 30 millioner aksjer skulle tilbys privatpersoner til samme pris som de institusjonelle investorene handlet for.

Næringsdepartementet ville tirsdag ikke opplyse hva aksjene var solgt for, men da salget til privatpersoner ble gjort kjent onsdag opplyste departementet at prisen per aksje er 48,50 kroner. Det er 1,40 kroner under sluttkursen mandag da aksjeposten på 170 millioner aksjer ble solgt få timer senere samme dag.

Nyheten om statens aksjesalg tirsdag førte imidlertid til et betydelig kursfall i aksjen, som til slutt endte ned 5,4 prosent til 47,20 kroner.

De som ønsker å kjøpe Telenor-aksjer fra staten har anledning i tidsrommet 2.-14. april.

– For regjeringen er det et mål å stimulere til økt privat eierskap i norsk næringsliv. Derfor er vi opptatt av at privatpersoner skal få den samme muligheten som de store institusjonene, sier Gabrielsen.

Les mer om: