Staten skal sponse din ADSL-linje

Senere i dag legger Næringsminister Ansgar Gabrielsen frem regjeringes IT-plan. Her er den viktigste nyheten:

Senere i dag legger Næringsminister Ansgar Gabrielsen frem regjeringes IT-plan. Her er den viktigste nyheten:

Klokken halv to i dag legger regjeringen frem sin såkalte eNorge-plan, en gjennomgang av tiltak og planer på IT-siden. De fleste hadde kanskje ventet seg mye store ord og lite konkrete nyheter. Men en forhåndslekkasje fra NRK har fått PC-produsenten Packard Bell til å sende ut ut en pressemelding som røper en av de store nyhetene:

"Regjeringen har vedtatt nye regler for skattlegging av hjemme-PC-ordningen i forbindelse med eNorge-planen som legges frem senere i dag. Det er nå klart at bredbåndstilgang vil bli inkludert i den skattefrie ordningen", skriver PC-leverandøren.

Hjemme-PC-ordningen fungerer slik: Arbeidsgiver står som formell eier av utstyr og nå bredbåndslinje. Den ansatte leier dette av arbeidsgiver og får trekke av leiepris på inntekt før inntektsskatt beregnes. Dermed blir skattegrunnlaget lavere.

Dette vil si at bredbåndslinjer som ADSL blir hele 40-50 prosent billigere for de som har høyest skatt og har hjemme-PC-ordning med sine arbeidsgivere.

Tidligere har ikke bredbåndstilgang vært inkludert i den skattefrie hjemme-PC-ordningen, men regjeringens ønske om et godt utbygd bredbåndsnett skal bli ivaretatt gjennom den nye ordningen.

digi.no har som mange andre medier mottatt eNorge-planen på forhånd mot løfte om å holde nyhetene til klokken 13:00 i dag. digi.no kan derfor bekrefte Packard Bells pressemelding:

- Dette er en god nyhet som vil gi flere norske innbyggere større erfaring med IT og bredbånd, sier Dag Meldgaard, men han tar forbehold fordi han ikke kjenner til detaljene i den nye ordningen.

- Dette har vi håpet på, delvis også regnet med en stund. Med en billig bredbåndslinje, tror vi dette vil løfte hjemme-PC-salget, sier NextGenTel-sjef Olav Stokke til digi.no.

- Vi vet at 80 prosent av tiden som brukes foran PC-en hjemme går til lek og læring. Dette bidrar også til at de ansatte blir mer komfortable med å bruke PC-en som verktøy på jobben, sier administrerende direktør Niels Bjørling i Packard Bell Norden.

Skattemyndighetene i Norge går nå inn for at bedrifter trekker PC, skriver, skjerm, Internett og bredbånd fra bruttolønnen til de ansatte som får tilbud om og takker ja til hjemme-PC, mens på annet elektronisk utstyr som video eller stillbilde-kamera skal det dokumenteres at den ansatte har behov for dette i jobbsammenheng.

Til toppen