RESULTATERFINANS

Statens Internett-markedsplass forsinket

Avgjørelsen av hvem får eie og lage Statens nye Internett-markedsplass er utsatt, men Staten tviholder på sin svært knappe tidsfrist.

1. nov. 2000 - 04:08
Telenor BedriftIBMPosten SDS

- Egentlig skulle kontrakten vært utdelt i løpet av neste uke. Dette er nå åpenbart utsatt, sier IBM-sjef Endre Rangens til digitdoday.no.Statens ForvaltningstjenesteAndre Hoddevik


Informasjonssjef Marianne Rui Xavier i Posten SDS forteller til digitoday.no at Posten SDS nylig har hatt møter med Statens Forvaltningstjeneste og svart på spørsmål.

- Vi har levert et tilbud og har fått beskjed om at det ikke skal endres. Vi har ikke hatt noen nye møter for å utfylle vårt tilbud. Vi synes det er betenkelig at staten er representert så tungt på tilbydersiden gjennom sitt eierskap i både Telenor, Posten SDS og DnB, sier IBM-sjef Endre Rangnes til digitoday.no.

- Det er ikke utlukkende positivt at det nå bare er to tilbud, sier Hoddevik til digitoday.no. Når situasjonen nå endrer seg, vil dette kunne gi forsinkelser. Men målet står fast - vi ønsker å levere en innstilling om en vinner i løpet av året.

Men Hoddevik og Statens Forvaltningstjeneste står under et stort press, for de har selv satt svært korte tidsfrister. En pilotversjon med en god del leverandører skal være operativ allerede i løpet av april neste år. Det er seks måneder fra og med i dag - for et meget omfattende prosjekt som skal koordineres mellom mange partnere og leverandører.

Det er derfor trolig at Statens Forvaltningstjeneste vil fatte en avgjørelse i løpet av november. For som mange påpeker - i Norge blir det ikke gjort mye i desember. Skal prosjektet komme i gang i år, bør det skje i november - hvis ikke gjenstår fire måneder.

- Tidsfristen er allerede svært kort, sier Rangnes til digitoday.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra