JUSS OG SAMFUNN

Statens sikkerhetsportal offisielt åpnet

Sikkerhetsportalen skal gjøre det enklere og tryggere å bruke offentlige tjenester på Internett.

15. des. 2005 - 12:40

Fornyingsminister Heidi Grande Røys har i dag foretatt den offisielle åpningen av Sikkerhetsportalen.

– Det skal vere enkelt å bruke offentlege tenester, og stadig fleire av oss føretrekkjer å kommunisere over nett. Med Sikkerhetsportalen har vi tilrettelagt for betre, tryggare og enklare dialog mellom innbyggjarar og det offentlege, sa Røys, ifølge en pressemelding.

Sikkerhetsportalen sørger for sikker dialog mellom brukeren og det offentlige på Internett, og at ingen andre får tilgang til dine opplysninger. Portalen åpner i tillegg for felles innlogging til flere offentlige tjenester, noe som for alvor vil komme innbyggerne til gode når flere etater og kommuner tar løsningen i bruk. For å få tilgang til tjenestene brukes et elektronisk identitetsbevis (elektronisk ID).

Det er Brønnøysundregistrene som på vegne av staten og KS har ledet arbeidet med Sikkerhetsportalen, og som nå skal forvalte den. Offentlig informasjon om Sikkerhetsportalen er lagt ut på registrenes nettside.

Fra 2006 skal alle statlige etater som anskaffer løsninger som krever bruk av elektronisk identitet, benytte Sikkerhetsportalen dersom de ikke har denne typen sikkerhetsløsninger fra før. Kommunene blir oppfordret til å bruke Sikkerhetsportalen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.