KORTNYTT

Statens vegvesen bygger ny web-løsning

Statens vegvesen skal bygge helt nye webløsninger, og har valgt programvare fra norske Enonic.

Avtalen er strategisk viktig for programvareselskapet som nok en gang viser at de kan utkonkurrere norske og internasjonale aktører. Tidligere har Enonic levert en komplett plattform for innholdsforvaltning og portaler til virksomheter som TINE, Posten, NAV og Gjensidige.

Statens vegvesen jobber med et prosjekt for helhetlig informasjonsforvaltning. Målet er at interne og eksterne brukere skal lagre, finne igjen og dele relevant informasjon på en enkel, sikker og effektiv måte. De har i dag to løsninger som ikke snakker sammen, og det er behov for en løsning med god funksjonalitet for krysspublisering og utvikling av nye siter. Løsingen måtte også være enkel i bruk og den måtte være kompatibel med eksisterende systemer. Valget falt derfor på Vertical Site fra Enonic. For Statens vegvesen var det også viktig å samle websidene på én felles plattform.

– Alt på web skal ha lik profil og det skal være gjenkjennelig både for ansatte og brukere. Det skal bidra til enklere arbeidsprosesser og bedre bruk av webbaserte tjenester. Vi har tross alt omlag fire millioner sidevisninger hver måned, påpeker senioringeniør i Statens vegvesen, Bjørne Malmanger.

Plattformen ble valgt på grunnlag av en omfattende kravspesifikasjon. Pris, support og gode referanser avgjorde sammen med den tekniske løsningen.

– Enonic benyttes av flere store offentlige etater, og vi sjekket referansene nøye før vi til slutt valgte Vertical Site som plattform, påpeker Malmanger.

CIBER står for progamvareleveransen og har allerede gjennomført installasjon av Enonic Vertical Site. De har samarbeidet med Statens vegvesen i omlag ti år.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.