– Stater er internetts største trussel

Men rapport advarer også mot kommersielt press mot åpenheten.

Edward Snowden har utvilsomt bidratt til at søkelyset har blitt rettet mot den overvåkningen mange stater gjør på internett. Bildet er fra en demonstrasjon i Berlin i juli 2013. (Bilde: Sean Gallup/Getty Images/All Over Press)
(Bilde: U. Baumgarten via Getty Images/All Over Press)

Men rapport advarer også mot kommersielt press mot åpenheten.

San Francisco (NTB-DPA-AFP): Statlig overvåking og inngripen utgjør de største truslene for internettet i fremtiden, ifølge en ny rapport.

Undersøkelsen som er gjennomført av Pew Research Center, viser også at kommersielt press kan true internetts åpne natur.

Mer enn 1.400 eksperter har bidratt til rapporten, som også uttrykker uro for økt statlig regulering og sensur på internett.

- Handlinger utført av nasjonalstater for å opprettholde sikkerhet og politisk kontroll kommer til å føre til mer blokkering, filtrering, segmentering og balkanisering av internett, heter det i rapporten.

Forfatterne varsler også at folks tillit til internett kommer til å falle betraktelig i kjølvannet av nylige avsløringer om omfattende statlig overvåking av internett.

Tiltakene som gjøres for å dempe problemene med overflod av informasjon, kan videre komme til å gjøre informasjonen vanskeligere å finne, advarer forskerne bak studien. (©NTB)

    Les også:

Til toppen