BEDRIFTSTEKNOLOGI

Statlig bredbånd mot børs

Trygve Tamburstuen kan være klar til å børsnotere det statseide Bane Tele allerede før årsskiftet. Selskapet eier et bredbåndsnett som forbinder de fleste byer i Norge, og vil være blant søkerne til en av de fire nye mobilkonsesjonene som lyses ut i høst.

Frode Eriksen
10. juli 2000 - 10:10

Tamburstuen overtok som administrerende direktør i Bane Tele i fjor høst og har siden da posisjonert selskapet som en av de mest sentrale aktørene innenfor bredbåndstilknytning i landet. For Bane Tele har tilgang til en infrastruktur som går over det som gjerne kalles for landets lengste tomt, jernbanesporene.

Administrerende direktør i Jernbaneverket, Steinar Killi regner med at BaneTele er aksjeselskap fra årsskiftet om en velger denne modellen. I første omgang er det foreslått at Samferdselsdepartementet gjør Bane Tele til aksjeselskap.

Departementsråd i Samferdselsdepartementet, Per Sanderud bekrefter overfor Dagens Næringsliv at de prøver å bli ferdige med behandlingen i løpet av året.

Da kan det også åpnes for en delprivatisering av Bane Tele. Verdien av selskapet er det vanskelig å si noe om, men Dagens Næringsliv beregner den til mellom halvannen og 6 milliarder kroner om prisingen av ElTele Rogaland legges til grunn som sist uke ble solgt til Tele 1 Europe for 717 millioner kroner for sine 500 km med fiberkabler.

Verdien vil nok også kunne påvirkes av om selskapet blir et av de fire selskapene, eller konsortiene som blir mottakere av en av de fire nye mobillisensene i høst. Tamburstuen har tidligere bekreftet at selskapet på en eller annen måte blir å finne blant søkerne som en del av en større gruppe med flere selskap.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.