RESULTATERFINANS

Statlig Internett-handel forsinket igjen

Statskjøp er forsinket i forhandlingene om innkjøpsportal med Orkla, Hydro, Statoil og Norsk Skog. Alt er åpent for diskusjon, er alt partene vil si.

1. feb. 2001 - 07:15

Fire av de største norske industriselskapene diskuterer fremdeles med staten i lukket rom om å lage en felles innkjøps-sentral på Internett. Partene skulle vært ferdig i løpet av januar, men diskusjonene drøyer.

Forhandlingene kom i gang etter at Statskjøpavdelingen brukte store deler av fjoråret på en tilbudskonkurranse om å lage en innkjøpsportal for offentlig sektor. Til slutt stod det igjen tre leverandører, men da Posten SDS og Telenor Bedrift AS slo seg sammen til et felles tilbud, stoppet Statskjøp-prosessen.

Man skulle kjøre ny tilbudskonkurranse, men 21. desember gikk Statskjøp ut med følgende melding:

Norsk Hydro, Norske Skog, Orkla, Statoil og Programmet vil gjennom en felles prosjektgruppe se nærmere på om det er grunnlag for en felles etablering av en regional horisontal markedsplass i løpet av januar 2001. Herunder skal videre framdrift planlegges. Målet er en rask etablering av markedsplassen, og for det offentlige tas det sikte på at markedsplassen og relevante sluttbrukerapplikasjoner skal være tilgjengelige for allmenn bruk innen utgangen av 2001.

- Vi trenger tre-fire uker til, forteller seniorrådgiver Atle Reinseth i Statskjøp til digitoday.no.


Hva forsinkelsene skyldes eller hva partene nå diskuterer vil hverken han eller Tor Steinum, informasjonsdirektør i Norsk Hydro, kommentere.

Tidligere har Høyres næringspolitiske talsmann Ansgar Gabrielsen spurt Arbeids og Administrasjonsminister Jørgen Hårek Kosmo om man planlegger noen anbudsprosess når man har startet forhandlinger med de fire store selskapene.

I sitt svar skriver Kosmo kort at det har man planlagt etterpå. Men dette ser ut til å dreie seg om leveranse av IT-systemene.

Hvem som får lov til å være med, er viktig blant annet fordi dette trolig betyr medeierskap i markedsplassen. Hadde Statskjøp sluttført forhandlingene i forrige runde, hadde IBM eller Posten SDS/Ergo Group eid markedsplassen. Selskapene som får være med i forhandlingene har dessuten større muligheter til å påvirke markedsplassen til sine tekniske og næringsmessige behov enn aktører som får bli med senere.

Reinseth vil ikke kommentere eierspørsmål eller hvordan man planlegger å inviterer inn andre aktører etterhvert.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.