RESULTATERFINANS

Statlig milliard-prosjekt videreføres

Samlingen av Forsvaret til ett IT-rike ble splittet i fire selvstendige prosjekter for å kunne stoppes underveis. Men IBM-sjef Endre Rangnes kan puste ut.

24. sep. 2002 - 06:02
Et av Norges største IT-prosjekter får forlenget livet sitt.

Det såkalte Golf-prosjektet skal samle de forskjellige våpengrenenes mange IT-systemer for adminstrasjon og økonomi i ett fellessystem. Forsvaret er i utgangspunktet kraftig forsinket - ordre om rasjonalisering kom fra Stortinget i 1996 og alle andre departementer måtte tilpasse seg statens nye økonomireglement innen utgangen av 2000.

Les også:

Prosjektet skal løpe over fire år og vil trolig ende opp på over én milliard kroner. Men like før kontrakten for hele prosjektet skulle utdeles i september i fjor, stoppet Forsvaret prosessen. I stedet for en kjempekontrakt, splittet Forsvaret opp kontrakten i fire biter med en opsjon på å kunne stoppe prosjektet ved hvert årsskifte.


Enkelte hevdet at dette betydde at Forsvaret egentlig hadde stoppet gigantprosjektet og bare skulle gjennomføre første fase - den helt nødvendige tilpasning til økonomireglementet.

Men frykten for at Forsvaret ville stoppe Golf-prosjektet viser seg nå å være unødvendig. Statsbudsjettet legges frem først i begynnelsen av oktober, men digi.no har allerede nå fått brakt på det rene at IBM, SAP og andre underleverandører kan puste ut.

- Golf-prosjektet videreføres i tråd med tidligere planer, sier fungerende presstalsmann Rolf Kjos til digi.no.

På statsbudsjettet for i år har Forsvaret fått penger til å innføre økonomireglementet, selv om denne prosessen ikke vil være ferdig før til våren.

Men ifølge Kjos vil departementet få penger til å starte prosjekttrinn to som skal løpe gjennom 2003.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.