RESULTATERFINANS

Statlig milliard-prosjekt videreføres

Samlingen av Forsvaret til ett IT-rike ble splittet i fire selvstendige prosjekter for å kunne stoppes underveis. Men IBM-sjef Endre Rangnes kan puste ut.

24. sep. 2002 - 06:02

Et av Norges største IT-prosjekter får forlenget livet sitt.

Det såkalte Golf-prosjektet skal samle de forskjellige våpengrenenes mange IT-systemer for adminstrasjon og økonomi i ett fellessystem. Forsvaret er i utgangspunktet kraftig forsinket - ordre om rasjonalisering kom fra Stortinget i 1996 og alle andre departementer måtte tilpasse seg statens nye økonomireglement innen utgangen av 2000.

Les også:


Enkelte hevdet at dette betydde at Forsvaret egentlig hadde stoppet gigantprosjektet og bare skulle gjennomføre første fase - den helt nødvendige tilpasning til økonomireglementet.

Men frykten for at Forsvaret ville stoppe Golf-prosjektet viser seg nå å være unødvendig. Statsbudsjettet legges frem først i begynnelsen av oktober, men digi.no har allerede nå fått brakt på det rene at IBM, SAP og andre underleverandører kan puste ut.

- Golf-prosjektet videreføres i tråd med tidligere planer, sier fungerende presstalsmann Rolf Kjos til digi.no.

På statsbudsjettet for i år har Forsvaret fått penger til å innføre økonomireglementet, selv om denne prosessen ikke vil være ferdig før til våren.

Men ifølge Kjos vil departementet få penger til å starte prosjekttrinn to som skal løpe gjennom 2003.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.