AVTALER & KONTRAKTER

Statoil fornyer med EMC

Kjøper lagring for 100 millioner kroner.

Statoil blir nå nytt medlem i den såkalte "petabyte-klubben" sier EMC etter å ha vunnet en større rammeavtale.
Statoil blir nå nytt medlem i den såkalte "petabyte-klubben" sier EMC etter å ha vunnet en større rammeavtale. Bilde: Øyvind Hagen/Statoil
15. sep. 2014 - 11:20

Rammeavtalen på løsninger for filbasert lagring til Statoils norske og internasjonale virksomhet har en anslått verdi på 100 millioner kroner, ifølge en pressemelding.

Kontrakten gjelder for tre år med opsjon på ytterligere to år, opplyser EMC. Dette er en av de største avtalene de har vunnet i Norge i år.

– EMC har lenge vært en viktig lagringspartner for Statoil. Det er klart at det betyr svært mye for oss at tilliten fornyes, at vi får lov til å levere ny teknologi og kan videreføre samarbeidet i årene som kommer, sier administrerende direktør Jul Johansen i EMC Norge.

Det er leting, analyse, utvinning og produksjon som gjør at olje- og gassvirksomhet er en svært dataintensiv virksomhet. Leverandøren oppgir at det er snakk om lagring av en informasjonsmengde på mange petabytes.

Videre sier de at EMC har mer enn 1.000 kunder verden over som er medlem av den såkalte «petabyte-klubben».

– Dette er kunder som har et helt annet behov enn virksomheter med mer moderate datamengder, påpeker Johansen.

Det amerikanske teknologiselskapet blinket ut offhore-næringen som et eget satsingsområde for to år siden. Det skal ifølge dem selv ha gitt resultater.

Norgeskontoret har måttet utvide staben og etablere et nytt avdelingskontor i Bergen som følge av kundetilvekst, opplyser selskapet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.