Statoil gir sine ansatte ADSL-linjer

Statoil utløste hjemme-PC-bølgen og tar nå neste trinn med ADSL-linjer. Statoil hjelper også andre brukere.

I mai åpnet Regjeringen for en utvidelse av hjemme-PC-ordningen - nå kan pakken også inneholde en skattefri ADSL-linje. Men så langt synes det ikke som så mange har grepet fatt i muligheten. Det kan det kanskje bli en endring på.

Les også:

Nå har Statoil inngått en avtale med ADSL-leverandøren NextGenTel. Over 10.000 ansatte i Statoil får nå tilbud om ADSL gjennom sin hjemme-PC-pakke.


Statoil var en pionér da selskapet inngikk en hjemme-PC-ordning i 1997. Statoil er senere gitt æren for å ha utløst hjemme-PC-bølgen her i Norge. NextGenTel håper at Statoil-kontrakten kan utløse et høyere salg av ADSL. Så langt er det trolig rundt 100.000 husstander som har skaffet seg ADSL-linje her i Norge. Det finnes to millioner husstander i Norge.

- Avtalen vil medføre at bredbåndstilbudet i en rekke norske byer og tettsteder kommer til å bli ytterligere styrket. En rekke nye bredbåndssentraler vil bli bygget ut med en gang, og enda flere vil komme til utover høsten, forteller NextGenTel-sjef Olav Stokke.

- Denne avtalen kommer til å bety mye for tempoet på bredbåndsutbyggingen i flere sentrale områder av landet, og vil gjøre tilbudet tilgjengelig for mange andre enn bare Statoil-ansatte, sier Olav Stokke.

- Særlig Vestlandet vil oppleve en markant økning i bredbåndstilbudet utover høsten og vinteren.

Til toppen